Social 24 Iunie 2009 00:16
In municipiul Brasov a fost declarata, marti, carantina de gradul trei, dupa ce o vulpe turbata a muscat un copil in varsta de noua ani, la Pietrele lui Solomon, unul din cele mai apreciate si cautate locuri de agrement din oras, transmite corespondentul NewsIn.

Copilul se afla, luni dupa-amiaza, impreuna cu familia, la Pietrele lui Solomon. La un moment dat, o vulpe l-a muscat pe micut, iar tatal copilului a omorat animalul cu pietre. Copilului i-a fost administrat vaccin antirabic si se afla in afara oricarui pericol.

''Starea copilului este bun?. S-a facut tot ce trebuia, copilul fiind externat astazi (marti - n.r.). A fost muscat o singura data, dar pe picior a avut mai multe leziuni. S-a facut prima doza de vaccin antirabic, urmand alte patru doze care se fac conform unei scheme'', a declarat dr. Felicia Constandis, manager al Spitalului de Boli Infectioase Brasov.

Veterinarii au confirmat, marti, in urma analizelor de laborator, ca vulpea avea rabie. "Cadavrul vulpii a fost recuperat de dimineata de lucratorii de la Serviciul Public de Gestionare a Animalelor si a fost adus la noi pentru a fi efectuate analizele pentru rabie. Rezultatul acestora a fost pozitiv, fiind declarata carantina de gradul trei pe intreaga suprafata a municipiului Brasov“, a declarat, pentru NewsIn, dr. Gheorghe Puchianu, purtatorul de cuvant al Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Brasov.

Conform sursei citate, carantina se va intinde pe o perioada de trei luni, timp in care brasovenii vor trebui sa aiba mare grija de animalele lor de casa. "Practic, trei masuri sunt foarte importante pentru a nu avea si alte probleme: limitarea circulatiei animalelor, cartografierea tuturor animalelor carnivore de pe raza municipiului (caini, pisici) si vaccinarea sau vaccinarea de completare pentru rabie a tuturor animalelor de casa“, a precizat Puchianu.

Medicul spune ca a fost interzisa intrarea cainilor in padurile din jurul Brasovului si recomanda ca si circulatia oamenilor in aceste zone sa fie limitata. De asemenea, purtatorul de cuvant al DSVSA Brasov recomanda tuturor celor care au animale de companie, in special caini si pisici, sa se prezinte cu ele la medicul veterinar pentru a li se face vaccinul antirabic ori pentru a se face vaccinare de completare.

Ultimul caz de rabie din judetul Brasov a fost descoperit, in urma cu circa doua saptamani, in orasul Zarnesti, carantina din zona fiind activa pentru inca cel putin doua luni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.