Social 22 Iunie 2009 17:25
Politistii din Neamt si Bucuresti au prins in flagrant doi traficanti de persoane care cumparau de la o femeie din Bucuresti, contra sumei de 500 de euro, o tanara de 21 ani, pe care intentionau sa o duce in Germania pentru a practica prostitutia
Potrivit unui comunicat remis astazi NewsIn, politistii sustin ca traficantii au racolat, in cursul anului 2009, mai multe victime de pe raza municipiului Bucuresti si judetelor Neamt, Sibiu si Calarasi, promitandu-le locuri de munca bine platite in Grecia sau Germania. In realitate, fetele erau constranse sa practice prostitutia.

"La momentul prinderii in flagrant, cei doi traficanti erau impreuna cu alta victima, de 18 ani, racolata in acelasi scop, din judetul Neamt. Din cercetari s-a stabilit faptul ca, dupa realizarea tranzactiei, traficantii de persoane urmau sa se imbarce imediat in autocarul cu destinatia Germania, avand deja achizitionate bilete in acest sens", se precizeaza in comunicatul Politiei.

Politistii au identificat o alta victima a grupului infractional la locuinta din Piatra Neamt a unuia dintre traficanti, cu ocazia unei actiuni de perchezitie desfasurata simultan cu flagrantul din Capitala.

Cei doi traficanti si femeia care a incercat sa o vanda pe tanara de 21 ani au fost retinuti de procurorii DIICOT Neamt si vor fi dusi la Tribunalul Neamt cu propunere de arestare preventiva pentru savarsirea infractiunii de asociere si sprijinire a unui grup infractional, trafic de persoane si proxenetism.

Flagrantul a fost organizat de politistii din Neamt, sub coordonarea procurorilor DIICOT, cu sprijinul Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna. Politistii Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Neamt vor continua cercetarile in acest dosar pentru a identifica si alti membri ai grupului infractional.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.