Social 20 Iunie 2009 13:45
Serbarile Bistritei Medievale, ajunse la a treia editie, au inceput ieri seara, la Bistrita, cu un spectacol de muzica irlandeza si se vor incheia duminica noaptea, dupa concursuri, concerte, reprezentatii de teatru si parade de strada,.
Serbarile au debutat, ieri seara, la Turnul Dogarilor, cu concertul de muzica irlandeza, care a fost urmat de un vernisaj, gazduit in turn, informeaza NewsIn.

Astazi sunt programate dansuri medievale cu Trupa Nosa, povestiri medievale comice, parada Baby Party, trupele Holloenek (Ungaria) si Ridendo Bistrita. Spectacolul medieval "Mascari ambulante" este un alt punct de atractie al primei zile de festival, urmat de concursuri interactive cu publicul organizate de Cavalerii de Medias, casatorii medievale, scoala de dans medieval, lupte si alte concursuri interactive.

"Cel mai voinic bistritean" va fi ales dintre cei care vor trece de concursuri de vitejie si forta cu arme medievale, skandenberg.

Fanfara Forumului German, Ordinul Cavalerilor Lup din Targu Mures, parada Stegarilor din Siebenburgen, condusa de Judele Bistritei, sunt alte atractii ale zilei de sambata.

Abia astazi, la ora 17.30, este programata insa deschiderea Oficiala a Serbarilor Bistritei Medievale, 2009. Primul moment istoric evocat este conflictul dintre Thomas Werner si Andreas Beuchel. Apoi va fi instalarea garzii la Pasaje, Holloenek (Ungaria) cu muzica medievala cu cimpoaie si tobe. Vor urma apoi reconstituirea atacului cetatii, intoarcerea garzii dupa lupta de la Tarpiu, judecarea lui Andreas Beuchel si schimbarea garzii Cetatii Bistrita, precum si un concert de muzica medievala si traditionala Europeana si Decalogul Cetatii Bistrita.

Din seria momentelor istorice evocate va fi si decapitarea lui Andreas Beuchel, realizat de catre Ordinul Cavalerilor Lup din Targu Mures.

Ziua de sambata se va incheia cu menestrelii veacului XXI – AETERNUM plays Blackmoore’s Night (Sibiu), avandu-l ca invitat pe Calin Pop (Celelalte Cuvinte – Oradea). La ora 23.00 este programata retragerea garzii.

Seria manifestarilor continua duminica, incepand cu ora 12.30, pe strazile din Bistrita, cu dansuri si cantece. Ordinul cavalerilor de Medias va oferi un spectacol cu arme medievale. Schimbarea garzii Cetatii Bistrita se va face in mai multe etape. Dupa ora 19.00 va fi aleasa Domnita Bistritei. Menestrelii veacului XXI – Mircea Baniciu si Vlady Cnejevici vor fi cei care vor incheia Serbarile Bistritei Medievale, 2009.

Organizator al serbarilor este Asociatia Culturala Bistrita Medievala, in colaborare cu Forumul German Bistrita si cu sprijinul Centrului Judetean pentru Cultura si a Complexului Muzeal Judetean Bistrita-Nasaud, AJOFM si Asociatia Nosner Land Bistrita. Evenimentul este cofinantat de Primaria Bistrita si Consiliul Local Bistrita.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.