Social 22 Iunie 2009 15:36
Conducerea Teatrului de Vara Herastrau intentioneza sa construiasca un gard fonic si de securitate in jurul arenei, pentru a proteja Muzeul Satului si Palatul Elisabeta, a declarat, vineri, pentru NewsIn, Alexandru Arsinel, directorul institutiei.
"Asteptam o autorizatie din partea primariei pentru a putea demara lucrarile. Proiectul este deja finalizat si cum vom avea aprobarea vom da drumul la constructia unui gard de patru metri inaltime", a mai adaugat Alexandru Arsinel.

Referindu-se la protestele de joi ale conducerii Muzeului National al Satului "Dimitrie Gusti" impotriva activitatilor care se desfasoara in incinta Teatrului de Vara, Arsinel considera ca aceste reactii sunt tardive si neintemeiate.

"De ce nu au spus nimic pana la finalizarea lucrarilor de rebilitare ale teatrului? Credeau ca o sa organizam serate mute? Investitia de aproximativ 1,5 milioane de euro facuta de primarie trebuie acoperita cumva. Asa ca activitatea care se va desfasura la Teatrul de Vara va include, pe langa repezentatii ale teatrelor bucurestene, si diverse concerte", a explicat directorul.

Potrivit acestuia, publicul va putea sa mearga, anul acesta, la Teatrul de Vara Herastrau pana pe 1 octombrie.

"Este o gradina destinata bucurestenilor. Numai pe vremea lui Ceausescu se oprea muzica pentru a nu-l deranja pe acesta. Oricum programul nostru incepe pe la ora cand Muzeul Satului este aproape de inchidere, iar muzica dureaza pana la cel tarziu ora 23.00, asa cum este prevazut in lege", mai spune Arsinel.

Cu privire la cealalta problema invocata de repezentantii Muzeului Satului, care se plang de pericolul reprezentat de spectatorii care merg sau vin de la spectacolele din incinta Teatrului de Vara, directorul institutiei teatrale spune ca accesul acestora printre exponatele din muzeu nu este posibila. "Sunt doua randuri de garduri intre noi, ca la inchisoare. Noi avem paza angajata in plus pentru fiecare spectacol pe care il gazduim, iar cei de la Muzeul Satului au si ei oameni de securitate. Daca o sa prinda pe cineva sa il aduca la mine", a precizat directorul Teatrului de Vara.
Pe scena Teatrului de Vara Herastrau va avea loc, pe 4 iulie, premiera piesei pusa in scena de actorii Teatrului de Revista "Constantin Tanase", "Nimic despre papagali".

Protestul si ingrijorarea conducerii de la Muzeul Satului vin dupa ce, miercuri, in urma concertului sustinut de formatia „Gogol Bordello” la Teatrul de Vara Herastrau, numerosi spectatori au incercat escaladarea gardurilor Muzeului „Dimitrie Gusti”, aflat in imediata vecinatate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.