Social 19 Iunie 2009 13:06
Oficialii din fortele de ordine americane au spus ca nu au un mandat provizoriu pentru Mihai Necolaiciuc, dar ca procesul de obtinere a mandatelor in SUA pentru persoanele cautate international este de obicei unul de durata, relateaza South Florida Sun- Sentinel in editia online.
Pe de alta parte, Palmbeachpost.com. continua sa relateze despre cazul Mihai Necolaiciuc, spunand ca acesta a fost arestat miercuri la ora locala 19.00 (in cursul noptii de miercuri spre joi, conform orei Romaniei) de agentii pentru imigratie americani intr-o parcare a restaurantului Denny's din West Palm Beach, informeaza NewsIn.

Agentii Departamentului american pentru Imigrari l-au arestat miercuri pe romanul Mihai Necolaiciuc, cautat pentru delapidarea a milioane de dolari de la Caile Ferate Romane, iar oficialii au spus ca a fost arestat pentru incalcarea legii privitoare la imigratie. Necolaiciuc locuia intr-un apartament din West Palm Beach de ani de zile.

Nicole Navas, purtatoare de cuvant a serviciilor pentru imigratie, a spus ca Necolaiciuc risca expulzarea, daca va fi declarat vinovat de sedere ilegala in Statele Unite.

Biroul National Interpol a informat, in cursul zilei de joi, Ministerul Justitiei si Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti, cu privire la faptul ca Mihai Necolaiciuc a fost arestat miercuri. Ministerul de Justitie a informat ca cererea de arestare in vederea extradarii, precum si cererea de extradare au fost formulate si transmise Departamentului de Justitie al SUA inca din februarie 2008.

Necolaiciuc, fost director al Cailor Ferate Romane, in varsta de 57 de ani, era cautat de Interpol din 2004, fiind anchetat pentru ca ar fi delapidat 80 de milioane de euro intre 2000 si 2004, in prezent suma fiind de putin peste 111 milioane de dolari.

Ziarul "Cotidianul" scria recent ca Mihai Necolaiciuc, fostul director al CFR, acuzat in trei dosare de coruptie, se afla, din februarie 2007, in SUA, in Florida, unde are doua locuinte. Americanii refuza sa-l aresteze si sa-l extradeze, in ciuda insistentelor autoritatilor romane, arata publicatia. Astfel, ziarul sustinea ca Interpol Romania are informatia certa potrivit careia Mihai Necolaiciuc a parasit Austria pe 8 februarie 2007 cu destinatia SUA. Conform unor surse din Interpol Romania, pe 2 mai 2007, Necolaiciuc detinea doua locuinte in SUA, mai precis in Florida, una in Palm Beach si cealalta in Boca Raton. In ciuda numeroaselor solicitari din partea Interpol Romania, prin care li s-a cerut colegilor americani sa-l identifice, sa-l aresteze si apoi sa-l extradeze pe Necolaiciuc, partea americana a refuzat orice dialog, mai scria "Cotidianul".

Potrivit unor oficiali IGPR, Interpol Romania a cerut date de la Interpol Washington privind prezenta lui Mihai Necolaiciuc in SUA de trei ori, ultima data pe 13 mai, dar nu a primit niciun raspuns. Potrivit oficialilor din Politie, pe 24 octombrie 2005, s-a dispus masura urmaririi internationale a lui Necolaiciuc, iar Romania a transmis informatia Interpolurilor din intreaga lume. Pe 15 mai 2007, Interpol Romania a transmis o noua adresa catre Interpol SUA. In urma cu o luna, insa, pe 13 mai, Interpol Romania a trimis din nou o adresa la Washington, pentru a i se comunica eventuale informatii despre Necolaiciuc. Oficialii IGPR spun ca nu s-a primit niciun raspuns.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.