Social 17 Iunie 2009 13:01
Tablourile "Natura statica cu cana albastra" deTheodor Pallady, "Petunii si maci" de Nicolae Tonitza si "La marginea padurii" de Nicolae Grigorescu vor fi scoase la licitatie pe 21 iunie de casa de licitatii Goldart, informeaza organizatorii.
Tabloul "Natura statica cu cana albastra" pictat de Theodor Pallady, care provine din colectia prof. Iuliu Hatieganu, are un pret de intrare in licitatie de 100.000 lei. Licitatia pentru tabloul "La marginea padurii" pictat de Nicolae Grigorescu va porni de la pretul de 73.500 lei, iar "Petunii si maci" de Nicolae Tonitza va porni de la 78.000 lei.

Alte nume prezente in licitatia din 21 iunie sunt Stefan Luchian, cu tabloul "La arat", estimat la 48.000 lei, Arthur Verona cu "Pe lacul cu nuferi" estimat la 30.000 lei, Dumitru Ghiata cu "Popas", estimat la 15.000 lei, Petre Iorgulescu Yar, cu "Autportret", estimat la 21.000 lei, Rudolf Schweitzer Cumpana cu tabloul "Strada cu trecatori" estimat la 15.000 lei. Potrivit NewsIn, licitatia va mai cuprindee tablouri ale pictorilor Paul Verona, Constantin Artachino, Ion Popescu Negreni, Ion Alin Gheorghiu dar si lucrari ale contemporanilor Viorel Marginean, Sorin Ilfoveanu, Stefan Pelmus, Mihaela Ioana Atomei si Alexandru Ghildus.

Licitatia Goldart va prezenta colectionarilor o varietate de obiecte de arta, de la argintarie interbelica la portelan contemporan de marca, de la medalistica personalizata la obiecte de bricolaj, de la carte rara si reviste de avangarda la referinte de istorie si arta de frecventa rara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.