Social 15 Iunie 2009 13:37
Inspectorii sanitar-veterinari din "Comandamentul Sezon Estival 2009" vor aplica sanctiuni de la 1.000 la 15.000 lei si vor recurge la inchiderea unitatilor de alimentatie publica de pe litoral care nu respecta normele de igiena si de siguranta alimentara, a declarat directorul ANSVSA, Liviu Rusu.

"Nerespectarea de catre acestia a cerintelor si a normelor legale si care sunt aceleasi pentru toata lumea va genera sanctionarea lor in cazul deficientelor minore care pot fi remediate imediat, mergand pana la suspendarea activitatii si inchiderea unatilor. Aceasta masura se va aplica chiar daca este o unitate de comercializare, de vanzare sau un restaurant. Controalele vizeaza modul in care sunt respectate conditiile sanitar-veterinare privind producerea, prelucrarea, depozitarea, transportul si comercializarea produselor alimentare", a declarat astazi directorul general al Directiei Generale Siguranta Alimentelor din cadrul Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), Liviu Rusu, relateaza NewsIn.

Potrivit presedintelui ANSVSA, Marian Zlotea, comandamentul de vara va fi format din 12 echipe cu 24 de inspectori sanitari care vor controla restaurantele, fast-food-urile, cantinele, pensiunile turistice, taberele de copii si alte unitati de alimentatie publica in care se prepara si se servesc alimente.

Potrivit acestuia, principalul scop al comandamentului este cel de preventie.

"Cele 12 echipe, care au la dispozitie si laboratoare mobile, vor fi impartite in zona de nord si in cea de sud a litoralului si se va acorda o atentie speciala taberelor de copii. Scopul principal este acela de preventie pentru a asigura turistilor si cetatenilor un sejur fara evenimente neplacute", a declarat Zlotea.

Acesta a adaugat ca inspectorilor autoritatii li se vor adauga si membri din Ministerul Turismului la efectuarea controalelor in unitatile hoteliere.

"Alaturi de noi vor fi si colegii de la Ministerul Turismului atunci cand vor fi verificate unitatile hoteliere, iar in cazul in care se va constata ca sunt unitati care nu indeplinesc conditiile sau apar probleme grave, cei de la turism vor efectua si ei controale in acea zona", a mai spus presedintele ANSVSA.

In plus, persoanele de pe litoral care sesizeaza nereguli de igiena sau de siguranta alimentara pot informa inspectorii la numarul de telefon 0800.82.67.87, de unde pot obtine si informatii referitoare la diferite aspecte din domeniul sigurantei alimentelor.

"Comandamentul Sezon Estival 2009" va functiona in perioada 15 iunie - 15septembrie, iar inspectorii vor fi schimbati o data la doua saptamani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.