Social 12 Iunie 2009 11:16
Cura de detoxifiere inainte de vara trebuie sa fie una pregatitoare pentru acest anotimp, sa asigure refacerea sistemelor energetice ale organismului si sa fie vitalizanta.

Vara consumul zilnic de energie al organismului nostru creste datorita stresului produs de cladura ce activeaza numeroase procese de adaptare ale organismului nostru, incepnad de la intensificarea activitatii glandelor din piele care elimina apa, saruri si toxine sub forma de transpiratie si culminand cu modificari ale tensiunii arteriale, ritmului cardiac, de digestie, de somn etc.

Daca aveti si o munca ce implica fie activitatea in aer liber, fie in aer conditionat si va supune sa suportati des trecerea de la rece la cald si invers, organismul este suprasolicitat si consumul sau energetic creste, iar daca nu primeste nutrientii necesari din alimentatie sanatatea este periclitata, chiar cu scaderea imunitatii, astfel ca multe persoane reusesc sa raceasca... vara.

Cura de detoxifiere inainte de vara

Aceasta cura trebuie sa fie foarte hidratanta si totodata revitalizanta, astfel ca lichidele, fructele si legumele sunt “ingredientele” principale. Aceasta cura nu trebuie sa dureze mai mult de patru zile si nu trebuie tinuta de persoanele care au o afectiune cronica sau sufera de afectiuni ale tractului digestiv. Consultati medicul inainte de a urma o cura de detoxifiere.

In prima zi

Prima zi consta aproape in totalitate in consumul de lichide. Trebuie sa beti 2,5-3 l de apa plata si aveti voie la o singura masa la pranz din doua fructe acrisoare.


Despre autor:

Healthy

Sursa: Healthy


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.