Social 11 Iunie 2009 01:57
Protestul crescatorilor de bovine din fata Guvernului si a Ministerul Agriculturii s-a lasat cu scandal, iar o vaca a lesinat in busculada creata la poarta ministrului Ilie Sarbu.
Aproximativ 2.000 de fermieri din 25 de judete au venit astazi in Capitala pentru a solicita Guvernului masuri urgente care sa-i ajute sa supravietuiasca in aceasta perioada de criza. “Inarmati” cu un tractor, un cosciug si cu pancarte pe care scria "Agricultura, groapa de gunoi a UE", "Opriti macelul agriculturii" sau "Desteptul promite, iar prostul trage nadejde", protestatarii adunati in fata Palatului Victoria s-au luat la cearta cu jandarmii care asigurau ordinea. Scandalul a degenerat in imbranceli, fermierii fortand gardul care imprejmuia perimetrul unde puteau protesta. Crescatorii de bovine au aruncat cu sticle din plastic inspre sediul Guvernului, dar in final au fost linistiti de fortele de ordine si readusi in tarcul unde aveau dreptul sa protesteze.

“Suntem tinuti ca niste animale in tarc, incercuiti si busculati de jandarmi. Fermierii francezi au voie sa protesteze pe Champs Élysées in Paris, iar noi suntem tratati ca vitele”, a spus revoltat Mircea Ciurea, presedintele Federatiei Crescatorilor de Bovine din Romania.

Un scandal mai mare s-a produs in fata Ministerului Agriculturii, unde cateva zeci de fermieri s-au dus sa stea de vorba cu ministrul Ilie Sarbu in incercarea de a-l determina sa intervina la premier si la ministrul Finantelor pentru a le acorda facilitati fiscale. In timp ce o delegatie formata din cinci fermieri a intrat la discutii in sediul ministerului, ceilalti crescatori de bovine au protestat zgomotos la poarta institutiei. Totul a degenerat cand fermierii au adus o vacuta pe care au incercat sa o introduca in curtea ministerului. Pentru ca jandarmii s-au opus, s-a creat o adevarata busculada la poarta institutiei. Din imbranceala, cea mai sifonata a iesit vacuta, care din cauza presiunii create a lesinat chiar in fata portii ministerului. Protestatarii au fost linistiti cu greu de jandarmi.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.