Social 11 Iunie 2009 01:19
Alexandra Dariescu are 23 de ani si a absolvit ca sefa de promotie Royal Northern College of Music. Tanara canta la pian alaturi de Orchestra Filarmonica din Londra. In cariera sa artistica a castigat 14 burse integrale si 22 de premii.
„Este foarte greu sa ajungi sa canti intr-o sala celebra”, spune Alexandra Dariescu. La numai 23 de ani, a terminat facultatea britanica Royal Northern College of Music, si nu oricum, ci cu cea mai mare medie din promotia sa. La ceremonia de absolvire, ducesa de Kent a fost cea care i-a inmanat medalia.

Pana acum, palmaresul sau artistic numara aproape 60 de concerte, 14 premii internationale, dintre care opt in Marea Britanie. „Am inceput sa cant la pian la sapte ani”, spune Alexandra. „Mama canta la vioara, iubea mult muzica si asta m-a inspirat,” precizeaza ea. Muzica ii ofera ocazia de a calatori, ceea ce o bucura foarte mult, deoarece cunoaste oameni noi si are prilejul sa vorbeasca limbi straine. Stie foarte bine engleza, franceza si italiana.

Nimic insa nu egaleaza bucuria de a canta in fata publicului. „Vreau sa le transmit starea mea de fericire prin muzica”, afirma tanara. In clasa a XI-a, pe cand era eleva la Liceul „Octav Bancila” din Iasi, a castigat o bursa integrala la Packlington School in Marea Britanie. „Dupa aceasta bursa am castigat o alta, de patru ani, de aceasta data la facultate, la Royal Northern College of Music.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.