Cei doi jurnalisti protesteaza astfel fata de publicarea materialului in care, citind surse anonime, se afirma ca ministrul Justitiei, Monica Macovei, s-ar fi imbatat simbata trecuta la un banchet pe litoral. Materialul a aparut chiar in ziua in care se dezbatea, in Parlament, motiunea de cenzura pe legile Justitiei si a fost folosit de PSD pentru a deteriora si mai mult imaginea ministrului.

Redactorul-sef adjunct Dan Tapalaga, unul dintre demisionari, spune ca in momentul in care primele informatii asupra acestui caz au ajuns in redactie, el s-a dezangajat din elaborarea materialului, pentru ca ar fi putut fi considerat subiectiv, dat fiind faptul ca a fost, vreme de citeva luni, purtatorul de cuvint al ministrului Justitiei. El sustine ca, in momentul in care a vazut materialul finalizat, si-ar fi avertizat colegii ca are destule vicii de documentare si redactare.

Decizia de publicare si reactiile vehemente ale cititorilor l-ar fi determinat pe Dan Tapalaga sa demisioneze. Este pentru a doua oara cind jurnalistul pleaca de la "Evenimentul zilei". Prima data a facut-o in toamna anului trecut, cind o buna parte din redactie a demisionat fata de intentia proprietarului ziarului, trustul Ringier, de a-l schimba pe redactorul-sef de atunci, Dan Turturica.

Si editorialistul Sorin Ionita a renuntat la colaborarea cu EVZ, pe motiv ca textul sau a fost publicat in aceeasi editie cu materialul incriminat.