La trei luni si jumatate de la inceperea cercetarilor privind acte de terorism pe numele lui Omar Hayssam, sirianul si-a strigat nevinovatia pe culoarele Curtii de Apel Bucuresti. Acuzat ca, impreuna cu partenerul sau de afaceri Mohammad Munaf, ar fi pus la cale rapirea jurnalistilor romani Marie-Jeanne Ion, Sorin Miscoci si Ovidiu Ohanesian, Omar Hayssam a ajuns ieri in fata magistratilor Curtii de Apel, care au decis mentinerea sa in arest. Judecat in Camera de Consiliu, adica in sedinta secreta, avand in vedere gravitatea faptelor de care este acuzat, Omar Hayssam - incadrat de mascati - a strigat catre jurnalisti sa faca ei investigatii pentru a afla adevarul. "Nu sunt vinovat, faceti lumina in acest caz", s-a lamentat Hayssam in singura lui declaratie publica de pana acum pe acest subiect.

Pe cat de guraliv era cand punea ziaristii la treaba, pe atat de tacut a devenit cand a fost intrebat unde este toata averea sa. Avocatii sai au declarat ca probele detinute de procurori sunt neconcludente si ca toate marturiile adunate de la Bagdad stau sub semnul probabilitatii, martorii spunand ca "li se pare ca Hayssam are legatura cu rapirea" sau ca au auzit acest lucru. De partea cealalta, anchetatorii sustin ca au probe care atesta clar organizarea si coordonarea rapirii de catre Omar Hayssam si Mohammad Munaf.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.