Social 10 Iunie 2009 02:20
Asociatiile pentru apararea drepturilor omului dezavueaza actiunea Politiei de a-si plasa, sambata, in ajunul alegerilor, agenti sub acoperire in toate carciumile din Romania pentru a preveni fraudele electorale.
Ministrul Afacerilor Interne, Dan Nica, a declarat luni seara, in emisiunea “100%” a lui Robert Turcscu de la Realitatea TV, ca si-a trimis subordonatii sa traga cu urechea prin restaurante ca sa vada daca nu cumva acolo se urzesc fraude electorale. Viceprim-ministrul Romaniei a spus: “Sambata (6 iunie a.c. - n.r.), tot ce inseamna politie - in special sambata dupa-amiaza si seara -, toti au fost pe strada. Toate barurile si carciumile au avut cate un baiat din Ministerul de Interne, in civil. Care statea, bea si el o bere si asculta ce vorbesc aia, acolo”.

Presedinta Centrului de Resurse Juridice, Georgiana Iorgulescu, ne-a explicat ca exista “ofiteri de politie judiciara reglementati de Codul de procedura penala care lucreaza sub acoperire, in civil, in medii potential infractionale, care se duc si depun marturie in instante in conditii speciale”.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.