Social 10 Iunie 2009 11:34
Tribunalul Militar Teritorial Bucuresti a amanat, marti, procesul in care Mihai Chitac cere intreruperea executarii pedepsei pe motive medicale, dosarul urmand sa fie reluat pe 16 iunie din cauza ca fostul general nu a fost inca programat pentru operatie.

Instanta militara a constatat, la termenul de marti, ca Spitalul Penitenciar Jilava nu a comunicat informatiile cerute de magistrati, respectiv data programarii unei interventii chirurgicale de extirpare a splinei in cazul lui Chitac, conform NewsIn.

Tribunalul Militar Teritorial Bucuresti a dispus, pe 26 mai, emiterea unei noi adrese catre Spitalul penitenciar Jilava, pentru a-l programa pe fostul general Mihai Chitac in vederea unei interventii chirurgicale de extirpare a splinei, sub sanctiunea aplicarii amenzii.

Instanta militara a constatat, pe 26 mai, ca la dosar nu a fost depusa nicio programare in vederea efectuarii operatiei, desi, in data de 5 mai, tribunalul a dispus o adresa in acest sens.

Totodata, instanta a respins cererea procurorului de a solicita Institutului de Medicina Legala (IML) sa precizeze daca Mihai Chitac sufera de o boala atat de grava care sa necesite intreruperea executarii pedepsei. "Trebuie rupta pisica in doua", a concluzionat, metaforic, procurorul, considerand ca raportul IML nu este foarte clar cu privire la masurile ce trebuie impuse in cazul fostului general.

Mihai Chitac a declarat, pe 5 mai, ca medicul Serban Bradisteanu i-ar fi recomandat o operatie pe cord deschis, fiindu-i recomandata si extirparea splinei, potrivit ultimei expertize care a fost depusa la dosar.

Pe 29 martie, Mihai Chitac s-a intors la Spitalul penitenciar Jilava, pentru a fi reincarcerat, deoarece i-a expirat perioada de intrerupere a executarii pedepsei pe care a primit-o in dosarul Revolutiei de la Timisoara. Tribunalul Militar Teritorial a intrerupt, pe 29 decembrie 2008, timp de trei luni, executarea pedepsei de 15 ani de inchisoare la care a fost condamnat fostul general de instanta suprema.

Mihai Chitac a introdus o noua cerere in instanta, prin care a solicitat prelungirea perioadei de intrerupere de trei luni. Tribunalul Militar Teritorial a dispus, pe 10 martie, o noua expertiza medicala in cazul lui Mihai Chitac, la cererea aparatorilor, care au sustinut ca fostul general nu poate fi operat pana la termenul la care expira perioada de intrerupere a pedepsei si ca starea acestuia s-ar fi inrautatit.

Potrivit primelor expertize efectuate la INML, Mihai Chitac are nevoie de proteza valvulara si pentru aceasta trebuie sa faca o operatie by-pass la inima.

Mihai Chitac a cerut eliberarea, pe motive medicale, din penitenciar, dupa ce a fost condamnat definitiv la 15 ani de inchisoare si degradare militara in procesul Revolutiei de la Timisoara, in acelasi dosar cu fostul general Victor Stanculescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.