Social 10 Iunie 2009 10:10
Un agent de politie din orasul aradean Nadlac a fost impuscat in abdomen, marti dimineata, de un barbat dat in urmarire generala pentru furt, iar omul legii se afla internat in stare grava la spital.

Mai multi politisti aradeni au donat sange pentru a salva viata colegului lor impuscat.

Conform celor precizate de inspector principal Camelia Tuduce, purtator de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului Arad, politistul a fost impuscat in momentul in care i-a cerut barbatului dat in urmarire generala sa se legitimeze.

"Politistii din Nadlac aveau informatii ca barbatul s-ar ascunde intr-o casa parohiala nelocuita din oras. Doi agenti de la Serviciul de Ordine Publica, insotiti de doi politisti comunitari au plecat spre casa, unde au gasit un binoclu si o cutie cu manusi chirurgicale, precum si alte obiecte despre care s-a presupus ca ar apartine persoanei urmarite. Politistii au stat la panda, iar in momentul in care barbatul a aparut, unul dintre agenti i-a cerut sa se legitimeze. In acel moment, urmaritul general a scos un pistol si a tras in directia politistului, ranindu-l grav in abdomen", a declarat inspector Camelia Tuduce, potrivit NewsIn.

Agresorul a fost retinut de colegul politistului impuscat si dus la sectia de politie din Nadlac, iar agentul ranit a fost transportat de urgenta la Spitalul Judetean Arad, unde a fost supus unei interventii chirurgicale. "Pacientul a ajuns la spital in stare de soc cu o plaga impuscata. S-a intervenit chirurgical, iar barbatul este, in acest moment, in stare stabila", a declarat purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean Arad, Monica Puticiu. Agentul impuscat are 29 de ani si este considerat a fi unul dintre cei mai buni politisti din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Arad.

Conform anchetatorilor, cel care a tras asupra politistului este un barbat de 31 ani, recidivist si care era dat in urmarire generala, din 2008, pentru furturi comise inca din 2005. Acesta a mai fost cercetat si pentru alte infractiuni, iar politistii au informatii ca ar fi plecat o perioada din tara, cel mai probabil in Slovacia.

De asemenea, acesta va fi cercetat si pentru contrabanda cu arme, pistolul cu care a tras asupra agentului de politie fiind introdus ilegal in tara, transmite corespondentul NewsIn. „Arma cu care a tras in politist era adusa ilegal din Slovacia, unde acesta a stat o perioada de timp“, a precizat procurorul criminalist Pavel Palcu, din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Arad. Arma pe care a folosit-o Bocicai este un revolver marca Ruger cu seria stearsa si avea 6 cartuse de tip 357 Magnum, cal. 9,1x33R.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.