Social 8 Iunie 2009 13:52
Concertele Sinead O'Connor si Kraftwerk, piesele de teatru "Sinucigasul" si "Scandal la opera!", baletul "Spartacus" si filmul de animatie "Up!" se numara printre cele mai atractive repere ale agendei culturale bucurestene pentru saptamana 8-14 iunie

Luni, 8 iunie, bucurestenii pot merge la cinematograf pentru filmul de animatie "Up", care a avut premiera in deschiderea festivalului de la Cannes de anul acesta. Pelicula este lider in box-office-ul american, cu incasari de 68 milioane de dolari in primul weekend de proiectie in cinematografe. "Up" este cea mai noua productie a studiourilor Disney, in care vocile personajelor principale sunt imprumutate de actorii Edward Asner si Christopher Plummer. Filmul prezinta aventurile unui batran vanzator de baloane, care, deranjat de constructiile din cartierul sau, agata milioane de baloane de casa sa si zboara astfel, la "bordul" acesteia, spre America de Sud, informeaza NewsIn.

Tot luni, Casa de Cultura a Studentilor Bucuresti prezinta, incepand cu ora 20.00, piesa de teatru "Transcentral", dupa texte de Dino Buzzati si Charles Dickens, in regia lui Cristi Balint. Protagonistii spectacolului sunt Mihai Muntenita, Gabi Costin, Nicoleta Hancu, Andrei Seunean si Corina Moise. Intrarea in sala Teatrului Studentesc Podul (Casa de Cultura a Studentilor, etaj IV) va fi libera, in limita locurilor disponibile.

Marti, 9 iunie, iubitorii muzicii clasice sunt invitati la un recital extraordinar al Cvartetului Belcea, programat de la ora 19.00, la Ateneul Roman. Din program vor face parte lucrari de Ludwig van Beethoven, Serghei Prokofiev si Franz Schubert. Cvartetul Belcea, format din Belcea-Fischer (vioara), Laura Samuel (vioara), Krzysztof Chorzelski (viola) si Antoine Lederlin (violoncel) a fost infiintat in 1994. Pretul biletelor este cuprins intre 8 si 16 lei.

Amatorii de teatru pot merge miercuri, 10 iunie, la piesa "Sinucigasul", de Nikolai Erdman, pusa in scena de Felix Alexa la Teatrul National din Bucuresti (TNB). Din distributie fac parte Dan Puric, Costel Constantin, Adela Marculescu, Ileana Olteanu, Marius Bodochi si Tania Popa. Dramaturgul Nikolai Erdman s-a numarat printre intelectualii rusi deportati in Siberia, care a devenit cunoscut in toata lumea, dupa moarte, datorita piesei "Sinucigasul" - o satira dulce-amara despre conditia omului de rand in Rusia lui Stalin. In 1990, piesa lui Erdman a fost pusa in scena pentru prima oara in Romania, la Teatrul Nottara, in regia lui Cornel Mihalache. Rolul principal era jucat, atunci, de Horatiu Malaele, care ii avea ca parteneri pe Teodora Mares, Valentin Teodosiu si Stelian Nistor. Spectacolul de la TNB va fi gazduit de Sala Amfiteatru, incepand cu ora 19.00, iar biletele costa intre 16 si 30 de lei.

Tot miercuri, seara cu folk de cinci stele la Iron City Club. Va canta Mircea Vintila, de la ora 21.00, iar intrarea costa 15 lei.

Joi, 11 iunie, celebra cantareata Sinead O'Connor va sustine un concert in Capitala, la Arenele Romane, incepand cu ora 20.30. Artista de origine irlandeza, in varsta de 41 de ani, a devenit cunoscuta in 1990, odata cu lansarea albumului " I Do Not Want What I Haven't Got", propulsat de single-ul "Nothing Compares 2 U". Biletele la concert au preturi cuprinse intre 109 si 129 lei.

Pe 12 iunie, "parintii" muzicii electronice, Kraftwerk, vin pentru prima data la Bucuresti. Concertul trupei germane va avea loc la Sala Palatului, incepand cu ora 20.00, iar biletele au preturi cuprinse intre 100 si 500 de lei. Timp de aproape 40 de ani, Kraftwerk a fost constant in atentia fanilor, piese precum „Tour de France”, „The Robots”, „Radioactivity”, „Neon Lights”, „Autobahn” sau „The Model” fiind considerate veritabile imnuri ale muzicii electronice.

Sambata, 13 iunie, tot la Sala Palatului, este programat un spectacol de balet in premiera pentru Romania, "Spartacus", de Aram Ilici Haciaturian, cu participarea extraordinara a Teatrului Academic de Balet Clasic din Moscova si a corpului de balet Balsoi. "Spartacus" este un balet clasic montat in stil modern, prin intermediul caruia regizorii si-au dorit sa transmita starea de spirit tragica si sentimentala din povestea sclavului-gladiator ajuns sa infrunte un imperiu. Spectacolul va incepe la ora 20.00, iar bilelete au preturi cuprinse intre 75 si 250 lei.

Duminica, 14 iunie, la ora 19.00, bucurestenii sunt invitati la Teatrul Nottara, sala Horia Lovinescu, unde se va juca piesa "Scandal la opera!" de Ken Ludwig, in regia lui Petre Bokor. Piesa, una dintre cele mai apreciate comedii bulevardiere, prezinta povestea unui figurant care devine, peste noapte, vedeta. Din distributie fac parte Ion Grosu, Raluca Gheorghiu, Mircea Diaconu, Lumnita Erga si Victoria Cocias. Pretul biletelor este cuprins intre 12,72 si 26,50 lei.

Fotografia din articol apartine www.bigfoto.com


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.