Social 5 Iunie 2009 02:47
Nava-scoala "Mircea" a executat o operatiune de salvare a unui velier britanic. Echipajul vasului "Jolie Brise", velier din clasa B, a ramas fara provizii de alimente, apa si combustibil in timpul marsului spre Insulele Bermude.
Nava a cerut ajutor organizatorilor Tall Ships Atlantic Challenge 2009, competitie aflata in derulare (pe 2 iunie s-a incheiat oficial a doua etapa de navigatie cu vele) si la care participa "Mircea", iar vasul romanesc a acordat in cel mai scurt timp asistenta velierului aflat in dificultate. Comandantul Ns "Mircea" a anuntat ieri ca operatiunea s-a incheiat cu succes, iar nava romaneasca remorcheaza in conditii de siguranta velierul "Jolie Brise" spre destinatia Hamilton-Insulele Bermude. Nava-scoala "Mircea" a incheiat pe locul 2 etapa a doua a competitiei Tall Ships Atlantic Challenge 2009.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.