Social 5 Iunie 2009 17:51
Curtea de Apel Pitesti a admis joi recursurile procurorilor in cazul directorului hypermarketului PIC, Liviu Facaleata, si a fostului sef al CCA, Gheorghe Constantin, si a respins recursul depus de fostul director al OPC Arges, Cristi Libertatu

Curtea de Apel Pitesti a judecat astazi toate cele trei recursuri, doua depuse de procurorii DNA, dupa ce Tribunalul Arges a fost de acord cu eliberarea pe cautiune in cazul lui Liviu Facaleata si a lui Gheorghe Constantin, dar si recursul depus de avocatii lui Cristian Libertatu, dupa ce Tribunalul i-a respins cererea de eliberare pe cautiune, informeaza NewsIn.

"Admite recursul declarat de DNA. Caseaza hotararea si, rejudecand, respinge, ca neintemeiata, cererea de liberare provizorie pe cautiune formulata de inculpatul Constantin Gheorghe. Dispune restituirea cautiunii in suma de 15.000 lei platita", se arata in incheierea de sedinta.

Aceeasi sentinta a fost data si in cazul lui Liviu Facaleata, numai ca acestuia i se va restitui cautiunea de 20.000 lei.

In cazul fostului director al OPC Arges, Cristian Libertatu, Curtea de Apel Pitesti a respins recursul avocatilor ca nefondat. Toate cele trei decizii sunt definitive.

Tribunalul Arges a admis, marti, 2 iunie, cererea de eliberare provizorie pe cautiune a directorului hypermarketului PIC, Liviu Facaleata, insa decizia a fost atacata cu recurs.

Magistratii au stabilit pentru Liviu Facaleata anumite obligatii: sa nu depaseasca limita teritoriala a judetului Arges, sa se prezinte la organul de urmarire penala si la instanta de judecata ori de cate ori este chemat, sa se prezinte la organul de politie din localitatea de domiciliu conform programului de supraveghere intocmit, sa nu isi schimbe locuinta fara incuviintarea instantei. sa nu detina sau sa foloseasca arme.
De asemenea, Liviu Facaleata nu are voie sa se apropie de ceilalti inculpati din dosar sau de membri ai familiilor acestora.

Tribunalul Arges a judecat, marti, 2 iunie, cererea de eliberare provizorie pe cautiune pentru directorul hypermarketului PIC, Liviu Facaleata, care a renuntat saptamana trecuta la acest drept pentru ca nu a reusit sa stranga suma de 15.000 lei drept garantie judiciara. Liviu Ilie Facaleata, persoana din anturajul finatatorului FC Arges, in sarcina caruia s-a retinut o infractiune de dare de mita si o infractiune de complicitate la dare de mita in forma continuata, a fost arestat preventiv in data de 14 aprilie.

Tot marti, 2 iunie, Tribunalul Arges a respins ca neintemeiata cererea de eliberare provizorie pe cautiune a fostului director al OPC Arges, Cristian Libertatu. Magistratii au stabilit sa i se restituie cautiunea de 10.000 lei, depusa de familia lui drept garantie judiciara.

Tribunalul Arges a admis, marti, 2 iunie, cererea pe cautiune a fostului presedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor Gheorghe Constantin, decizia fiind insa atacata cu recurs. Instanta i-a impus lui Constantin Gheorghe mai multe restrictii: sa nu depaseasca limita teritoriala a municipiului Ramnicu Valcea decat in conditiile stabilite de instanta, sa se prezinte la organul de urmarire penala si la instanta de judecata ori de cate ori este chemat, sa se prezinte la organul de politie din localitatea de domiciliu conform programului de supraveghere, sa nu isi schimbe locuinta fara incuviintarea instantei, sa nu detina sau sa foloseasca arme. De asemenea, Gheorghe Constantin nu are voie sa se apropie de ceilalti inculpati si sa comunice cu acestia direct sau indirect, sa se deplaseze la spectacole sportive, sa exercite profesia, meseria sau sa desfasoare activitatea in exercitarea careia a savarsit fapta.

Fostul presedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor Gheorghe Constantin a fost arestat in data de 14 aprilie in scandalul de coruptie din fotbal.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.