Social 4 Iunie 2009 03:25
Festivalul International de Film Transilvania (TIFF) a gazduit, miercuri, la Cluj-Napoca, o proiectie speciala pentru nevazatori, intr-o sala de 350 de locuri, care a fost plina, transmite corespondentul NewsIn.
Proiectia filmului „Cea mai fericita fata din lume”, a lui Radu Jude, a fost foarte bine primita de publicul nevazator. Practic, decorurile filmului si situatiile au fost povestite la casti, dialogurile dintre personaje fiind in limba romana.

„Mi-a placut foarte mult initiativa si eu cred ca ea trebuie continuata. Sper sa mai am ocazia pe viitor sa vin la cinema. Filmul a fost foarte bine explicat, am fost introdus in atmosfera lui”, a povestit unul din nevazatorii care a iesit din sala.

Un alt tanar a explicat ca a mai vazut astfel de proiecte, in care se povestea filmul, dar este pentru prima data cand poate experimenta un film in cinematograf.

TIFF, in parteneriat cu Fundatia "Cartea Calatoare", a organizat proiectia de miercuri, urmand ca vineri, 5 iunie, de la ora 15.30, la cinema Republica, sa fie difuzat acelasi film, care constituie practic debutul in lung metraj al regizorului Radu Jude.

“Avand la baza intamplari reale, filmul spune povestea Deliei, o adolescenta care a castigat o masina in urma unei campanii promotionale la sucuri racoritoare. Ceea ce la inceput parea sa fie un eveniment norocos din viata fetei se dovedeste a fi o situatie dureroasa, in urma careia relatiile familei vor fi reanalizate, atat de "fericita" castigatoare, cat si de parintii ei
Persoanele cu deficiente de vedere vor avea la dispozitie casti prin care vor putea auzi atat coloana sonora a filmelor, cat si descrierea partii vizuale (actiunea filmului)”, se arata intr-un comunicat de presa al TIFF.

Cea de a opta Festivalul International de Film Transilvania (TIFF) se desfasoara in perioada 29 mai - 7 iunie la Cluj-Napoca.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.