Social 4 Iunie 2009 13:42
Masura va fi luata pentru impiedicarea turismul electoral, a declarat miercuri ministrul Administratiei si Internelor, Dan Nica. Planul intocmit anul acesta pentru alegerile europarlamentare este fara precedent, fiind imobilizate 51.039 cadre ale ministerului

Ministrul a subliniat ca pe langa cadrele imbracate in uniforma, care vor asigura ordinea publica, vor exista foarte multi subofiteri si ofiteri in civili, care vor supraveghea zonele de risc, relateaza NewsIn.

Peste 200 de lucratori ai MAI au fost mobilizati in echipe de interventii pentru a actiona atunci cand situatia o va impune. La nivelul aparatelor centrale, MAI, IGPR, Jandarmerie si Politia de frontiera, au fost constituite echipe care vor sprijini si coordona eventualele anchete deschise pe marginea unor eventuale fraude.

Nica a precizat ca in campania electorala au fost inregistrate 105 evenimente electorale, au fost aplicate 115 contraventii si 9 infractiuni.

La nivelul autoritatilor de ordine publica, a fost intocmita o harta privind zonele de risc pentru alegeri, in care au fost dispuse efective sporite.

Judetele Olt si Dambovita prezinta cel mai mare risc in acest sens.

Peste 30.000 de politisti vor fi mobilizati, duminica, pentru paza sectiilor de votare si asigurarea masurilor de ordine publica in perioada desfasurarii procesului electoral la alegerile europarlamentare, anunta si Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR).

Din totalul de 18.133 de sectii de votare din intreaga tara, Politia Romana va asigura paza pentru 9.154. In acest sens, vor actiona 17.013 de politisti, paza pentru restul sectiilor de votare fiind asigurate cu efective de jandarmi, politisti de frontiera, lucratori ai Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, politisti comunitari precum si cu efective ale unitatilor de invatamant ale MAI.

De asemenea, pentru asigurarea masurilor de ordine si liniste publica, in perioada desfasurarii procesului electoral, vor actiona 9.532 de politisti, dar si aproximativ 951 de echipe de specialisti ai politiei.

Politia Romana mai informeaza ca a fost stabilit si un efectiv de rezerva de 2646 de politisti, care va fi in permanenta pregatit sa actioneze in situatii de urgenta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.