Social 4 Iunie 2009 11:35
In prezent, Romania are 6 cazuri de imbolnavire cu virusul gripal AH1N1. Al saselea caz este un tanar, contact al femeii infectate in varsta de 28 de ani, informeaza Ministerul Sanatatii.

“Un tanar din Bucuresti, care este contact al femeii in varsta de 28 de ani, s-a prezentat in seara zilei de ieri, 2 iunie la Institutul National de Boli Transmisibile “Matei Bals”, prezentand simptome precum febra mare si rinoree. Probele de laborator au confirmat ca acesta este infectat cu virusul A/H1 N1. In prezent, tanarul este internat in spital si i se administreaza tratament cu antivirtale”, se arata intr-un comunicat MS.

De asemenea, probele femeii din cursa aeriana Delta au iesit negative, iar Centrul de Referinta pentru gripa nu a confirmat cazul de la Cluj.

Toti contactii tinerei de 28 care au participat la petrecerea din data de 30 mai au fost anchetati epidemiologic si sunt in continuare monitorizati. Starea lor de sanatate este buna, mai adauga MS.

Pacientii internati raman deocamdata in spital si investigatiile epidemiologice continua.

In ultimele 24 de ore, la nivel european, au fost confirmate 27 de cazuri noi de gripa A/H1N1, totalul ajungand la 605. Cele 27 de cazuri noi au fost inregistrate astfel: 11 in Marea Britanie, 4 in Elvetia si tot 4 in Italia, 3 in Germania si cate 1 caz in Suedia, Olanda, Irlanda, Belgia respectiv Luxemburg. Cazul din Luxemburg reprezinta cazul zero.

Numarul total, in ultimele 24 de ore, la nivel mondial, fara cele inregistrate in Europa, este de 1552 cazuri noi cu un total general de 18.554 de cazuri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.