Secretarul de stat pentru invatamantul preuniversitar din Ministerul Educatiei si Cercetarii, Paloma Petrescu, a extras ieri-dimineata varianta cu numarul trei a subiectelor pentru proba scrisa, la alegere intre Geografia Romaniei si Istoria Romanilor, la examenul absolventilor de clasa a VIII-a.
Cei 166.139 de elevi care au optat pentru Geografie au avut de rezolvat sase subiecte, fiecare cu mai multe subpuncte si avand intre cinci si 20 de puncte fiecare.

MOTIVATIE.

Greseala presedintei comisiei de examinare de la Scoala 45 din Bucuresti a dat insa peste cap examenul de Geografie si a sporit tensiunea din sufletul elevilor examinati. "O simpa eroare umana", dupa cum a numit-o profesoara Silvia Florea, inspector general in Ministerul Educatiei si Cercetarii, ar putea afecta viitorul unor copii. La extragerea din plicul cu subiecte a grilei anuntate oficial — cea cu numarul 3 — s-a produs o incurcatura. Din cauza caldurii, doua grile, cea cu numarul 3 si cea cu numarul 1, s-au lipit intre ele. Presedinta comisiei nu a verificat si a dat la multiplicat subiectele grilei cu numarul 1. Eroarea a fost descoperita absolut intamplator, in jurul orei 9:30. Un baiat mai nerabdator a intrebat-o pe profesoara care impartea grilele care este varianta extrasa. "Varianta 3" , a raspuns profesoara, dar a fost contrazisa de o eleva. "Pai eu am varianta 1." Asa a inceput nebunia. Au fost retrase grilele gresite. Copiii au stat in salile de clasa alte 30 de minute, pana cand subiectele bune au fost impartite. Caldura si stresul le-au creat probleme elevilor.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.