Social 3 Iunie 2009 18:56
Ladislau Vankay, brasoveanul care revendica un teren care se afla sub pilonul podului de intrare pe soseaua ocolitoare a municipiului Brasov, a blocat pentru a saptea oara podul, de data aceasta, imbracat in zeghe si cu o bila de fier legata de picior

Vankay detine o hotarare judecatoreasca definitiva care ii atesta dreptul de proprietate asupra terenului de 2.800 de metri patrati, aflat in zona podului de intrare pe soseaua ocolitoare, dintre care 460 de metri patrati se afla chiar sub piciorului pasajului care face legatura intre DN 1 Bucuresti - Brasov si ocolitoarea municipiului.

Prima data, Ladislau Vankay a blocat soseaua la mijlocul lunii aprilie, cind s-a intins pe sosea. Incepand de atunci, el a revenit periodic cu diverse initiative, care mai de care mai ciudate.

Odata si-a delimitat proprietatea cu vopsea rosie, alta data a construit un zid de caramida, iar saptamana trecuta a adus o roaba de pamant cu care a blocat drumul, scriind cu garoafe cuvantul „Abuz“. Astazi, la cea de-a saptea blocare a soselei, Vankay a stat mai bine de doua ore pe un scaun in mijlocul drumului, imbracat in „uniforma“ de puscarias.

„Pana la inchisoare trebuie sa ajungem pentru drepturile noastre? Astept sa vina sa ma ridice mascatii. Imi asum asta. Eu nu vreau sa se darame podul, ci doar ca Primaria Brasov sa nu il mai foloseasca pentru ca e terenul meu. Sa ma despagubeasca daca vor sa il foloseasca“, a declarat Vankay.

Dupa doua ore de blocaj, mascatii l-au ridicat pe Vankay de pe carosabil si l-au dus la sediul Politiei, unde a fost audiat. Purtatorul de cuvant al IPJ Brasov, comisarul sef Liviu Naghi, a declarat ca in urma actiunii mascatilor, circulatia s-a restabilit si ca Vankay este audiat pentru blocarea accesului pe un drum public.

Urmeaza ca procurorii care il cerceteaza pe Vankay si pentru restul blocarilor, sa decida daca vor cere judecatorilor emiterea unui mandat de arestare preventiva, in cazul in care vor considera ca Vankay reprezinta un pericol pentru societate.

Saptamana trecuta, Consiliul Local Brasov a aprobat o hotarare de expropriere pentru cei 460 de metri patrati de teren aflati sub piciorul podului, urmand ca Vankay sa fie despagubit cu 270 de euro /mp.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.