Social 3 Iunie 2009 17:47
Celebra nuvela "Dama de pica" a marelui poet rus Aleksandr Sergheevici Puskin poate fi redescoperita, in lectura cunoscutului actor Victor Rebengiuc, pe audiobook-ul lansat de editura Humanitas Multimedia.

Nuvela "Dama de pica", scrisa in toamna anului 1833, prezinta povestea unui ofiter rus de origine germana, care isi pierde averea si, odata cu ea, mintile la jocul de carti. Ofiterul joaca cu patima fiecare partida, convins fiind ca detine secretul unei combinatii de trei carti castigatoare, secret pe care l-a aflat de la o frumoasa dama de companie. Nuvela, in complexitatea ei, cuprinde un amalgam naucitor de tradare, crima, patimi nebunesti si remuscari.

Aleksandr Sergheevici Puskin s-a nascut la Moscova, pe 26 mai 1799, si a murit, la numai 37 de ani, in urma unui duel. Insasi viata marelui poet a devenit o veritabila legenda ca urmare a circumstantelor dramatice ale disparitiei sale. Puskin s-a bucurat de un prestigiu enorm inca din timpul vietii, iar in prezent este considerat cel mai mare poet rus si fondatorul literaturii moderne ruse.

Tot la Editura Humanitas Multimedia vor fi lansate, in curand, alte doua titluri importante, care vor putea fi ascultate in lectura a doi mari actori romani: Marcel Iures si Rodica Mandache. Vocea lui Marcel Iures va da viata "Jurnalului lui Mircea Eliade", iar Rodica Mandache va citi romanul "Dama cu camelii", al lui Alexandre Dumas fiul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.