Social 2 Iunie 2009 02:55
Guvernul este institutia cel mai putin transparenta, sustin un sfert dintre romani, potrivit unui sondaj realizat pentru IPP.
Romanii se simt cel mai bine tratati de preoti si cel mai prost de magistratii de la tribunal sau de la judecatorie, arata datele unui sondaj de opinie realizat de TNS CSOP la comanda Institutului de Politici Publice, in perioada 22-29 aprilie.

Potrivit studiului, 89% dintre respondenti au declarat ca au fost tratati corect aproape de fiecare data sau de cele mai multe ori de reprezentantii Bisericii, urmati de notari - 77% si de angajatii primariei - 75%. Urmeaza functionarii bancilor - 75%, ai scolilor - 72%, spitalului - 70%, politiei - 65%, ai casei de pensii - 63%. Cel mai incorect au fost tratati romanii la tribunal sau la judecatorie - 25%, spital - 22% si politie -15%.

Spitalul este institutia la care cei care au raspuns studiului TNS CSOP au apelat cel mai des - 57%, urmat de primarie - 53%, Biserica - 50% si administratia financiara - 45%.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.