Social 2 Iunie 2009 02:32
In sfarsit, a venit vara.... Gratare in curte cu prietenii, diverse cocktailuri racoroase la piscina, o partida de tenis pe terenul din parc cu pauze pentru gustari satioase: pui la ceaun, cartofi prajiti, inghetate delicioase, hamburgeri, hot-dog si multa, multa bere! Stop! Este cel mai mare pericol alimentar o astfel de bomba culinara pe timp de vara. Nutritionistii au realizat o lista cu cele mai periculoase tipuri de alimente pe care ar trebui sa le evitam in sezonul cald.
Carnea grasa

Reuniunile aniversare, party-urile, nu trebuiesc evitate, ci doar tratate cu... grija fata de tentatiile culinare. Motivul? Doar cateva exemple... macaroane cu branza (610 calorii), friptura de curcan (1.136 calorii), doua placinte cu branza (500 de calorii). Desigur, exista alternative. Muschi file la gratar sau o salata de fructe. Si alegeti salatele cu pui sau oua. Specialistii ne dau o veste proasta nu doar pentru silueta, dar si pentru sanatatea organismului in general. O portie mare de friptura din carne de porc, de pilda are aproape 1.500 de calorii si 124 de grame de grasimi, in vreme ce un cheeseburger mediu aduce un surplus de 750 de calorii si 45 de grame de grasimi. O recomandare: consumati puiul fara pielita sau carne slaba de vita.

Sosurile si maioneza

Un hot dog este indicat sa fie consumat cu maioneza vegetala, in cazul in care nu va puteti abtine, dar poate ca pofta s-ar mai diminua in intensitate stiind ca acest tip de mancare contine 280 de calorii, 15 grame de grasimi si 1.250 mg de sare... Nici salatele drese cu diverse sosuri sau cartofii prajiti asezonati cu ketchup nu sunt mai putini nocivi. Specialistii au o alternativa: iaurtul, de pilda. Sau incercati stilul nemtesc de a prepara salata - mai mult otet decat ulei - peste care puteti razui diverse legume care dau savoare, fibre si nutrienti.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.