Social 2 Iunie 2009 16:34
Gradinitele din Capitala vor fi monitorizate de inspectoratele scolare de sector, incepand de luni, pentru a se verifica daca toate procedurile de inscriere sunt respectate, a precizat, pentru NewsIn, directorul de comunicare al Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB), Marian Banu.

„Vom avea actiuni de control si monitorizare a inscrierilor, pentru a fi siguri ca nu exista niciun fel de nereguli de procedura. Vom verifica de la capacitatea gradinitei si numarul de copii reinscrisi, pana la cererile de inscriere depuse in perioada 15 mai - 1 iunie”, a precizat Banu.

In perioada 1-5 iunie, cererile de inscriere vor fi discutate si aprobate in cadrul consiliilor de administratie ale gradinitelor, relateaza NewsIn.

Conditiile principale pentru aprobarea unei cereri de inscriere sunt domiciliul in circumscriptia scolara arondata gradinitei sau locul de munca al parintilor in apropierea institutiei de invatamant prescolar.

Parintii ai caror copiii vor fi acceptati pe numarul de locuri aprobat prin cifra de scolarizare vor fi anuntati pe 8 iunie.

Astazi, in ultima zi de inscrieri, majoritatea parintilor depusesera deja cererile. In cele mai multe gradinite, numarul cererilor a fost mai mare decat cel al locurilor disponibile. La Gradinita nr. 1 din Capitala, de pilda, cele mai multe locuri au fost ocupate cu reinscrieri, potrivit educatoatelor.

La unele gradinite, astazi s-a anuntat deja ca toti copii care au depus actele vor fi inscrisi. „Avem 41 de locuri si 48 de cereri, insa vom accepta toti copiii”, spune o educatoare de la Gradinita nr. 90 din sectorul 6.

Alte gradinite mai au inca locuri disponibile. Printre acestea, se numara Gradinita nr. 117 din sectorul 1, unde au fost inregistrate 318 cereri pe 340 de locuri.

Potrivit ISMB, Capitala se confrunta cu un deficit de locuri in instututiile de invatamant prescolar estimat la 7.000. Teoretic, deficitul de locuri in gradinitele de stat din Capitala este de circa 28.000 de locuri, in conditiile in Bucuresti sunt circa 58.000 de copii de varste prescolare, iar cifra de scolarizare pentru anul 2009-2010 este de aproape 30.000 de locuri. Practic, anul trecut, numarul copiilor inscrisi a fost de aproape 40.000, desi numarul de locuri era de 26.200.

ISMB a anuntat ca pana la inceperea anului scolar se va incerca inscrierea unui numar cat mai mare de copii, in principal prin suplimentarea numarului de copii intr-o grupa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.