Social 1 Iunie 2009 12:07
Aproape un milion de britanici si-au rezervat calatorii spre destinatii gresite, din neatentie sau pentru ca au probleme cu geografia, Bucurestiul fiind pe locul 5 in topul destinatiilor confundate, potrivit tabloidului People
Turistii au incurcat nume asemanatoare ca sunet - Lisabona ("Lisbon", pronuntat in engleza), in Portugalia, si Lisburn, Irlanda de Nord.

Mai mult de 100.000 nu si-au dat seama de greseala decat dupa ce au ajuns la destinatie, in unele cazuri la mii de kilometri distanta de locul dorit.

Cea mai des-intalnita confuzie se face intre Palma de Majorca si insula La Palma din Canare, dar altii fac confuzie si intre Venetia ("Venice") si Viena, Bucuresti ("Bucharest") si Budapesta ("Budapest"), Amman si Oman sau San Jose din California si San Jose din Costa Rica.

Studiul a fost efectuat de www.travelsupermarket.com. Expertul in calatorii al site-ului, Bob Atkinson, a declarat: "Este amuzant, dar si ingrijorator ca multi britanici nu stiu unde sunt anumite orase".

Natasha Lumsden dorea sa ajunga in Scotia, dar a facut rezervarea pentru Italia si nu si-a dat seama de greseala decat cand a ajuns pe aeroportul Gatwick. Natasha rezervase un zbor pe site-ul expedia.com. Ea dora sa ajunga in Glasgow, la nunta unei prietene, dar rezervarea a fost facuta pentru Genova, nordul Italiei. "Ma grabeam si am ales orasul gresit, nici nu m-am uitat cu atentie", a povestit ea.

Studiul a mai dezvaluit ca 1,9 milioane de turisti sosesc la destinatie cu moneda straina gresita.

People prezinta un top 10 al confuziilor:

1: Palma de Majorca si La Palma din Canare
2: Lisabona din Portugalia si Lisburn din nordul Irlandei
3: Amman din Iordania si tara Oman
4: Venetia din Italia, si Viena din Austria
5: Bucuresti, Romania, si Budapesta, Ungaria
6: San Jose din California si San Jose din Costa Rica
7: Londra, M. Britanie, si London, Canada
8: Bordeaux, Franta, si Bodrum, Turcia
9: Los Angeles, SUA, si Lagos, Nigeria
10: San Juan, Porto Rico, si San Jose, California.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.