Social 31 Mai 2009 09:14
Peste 150 de masini au venit, sambata seara, pe Autostrada Transilvania, in judetul Cluj, pentru a participa la proiectia drive-in a filmului JCVD, din cadrul celei de a opta editii a Festivalului Intenational de Film Transilvania.
In ciuda vremii nefavorabile - in Cluj-Napoca si in imprejurimi a plouat aproape toata ziua - si a faptului ca organizatorii au anuntat doar 120 de locuri in parcarea amenajata in fata ecranului, cinefilii au venit si au parcat chiar pe dealurile din apropiere, potrivit NewsIn.

Inaintea proiectie, directorul proiectului Autostrada Transilvania, Michael Mix, a spus spectatorilor ca era firesc ca TIFF-ul si autostrada sa se intalneasca, avand in vedere caracterul lor regional si chiar international. Totodata, el si-a exprimat speranta ca, atunci cand autostrada va fi finalizata, cei prezenti sambata seara la proiectia drive-in isi vor aduce aminte de acest moment.

Dupa discursul lui Mix, a fost prezentat un scurt film despre lucrarile la Autostrada Transilvania din 2004 pana in prezent, mentionandu-se si faptul ca progresul ar fi fost mai mare daca proiectul ar fi fost mai bine finantat.

JCVD este un film care il prezinta pe actorul Jean-Claude Van Damme intr-o ipostaza inedita, aceea in care se joaca pe el insusi, cu faima care ii paleste, cu probleme financiare si dependent de droguri.

A opta editie a Festivalului de Film Transilvania, incluzand 209 filme, a inceput vineri seara, la Cluj-Napoca.
Pelicula "Amintiri din Epoca de Aur", coordonata de regizorul Cristian Mungiu si realizata impreuna cu Oana Uricaru, Hanno Hoefer, Razvan Marculescu si Constantin Popescu, a deschis festivalul de la Cluj-Napoca, fiind proiectat, pentru prima oara, in varianta originala, cu durata de 155 de minute. "Amintiri din epoca de aur", un colaj de filme scurte, prezinta mai multe povesti legate de Romania ceausista, prin ochii unor personaje din randul oamenilor obisnuiti.

In cadrul Festivalului International de Film Transilvania (TIFF), programat la Cluj-Napoca in intervalul 29 mai - 7 iunie, va avea premiera autohtona si filmul "Politist, adjectiv", care i-a adus regizorului Corneliu Porumboiu doua premii la Cannes si care va putea fi vizionat pe 4 iunie, in cadrul sectiunii Zilele filmului romanesc.

"Politist, adjectiv" a castigat la Cannes Premiul Juriului pentru sectiunea Un Certain Regard a Festivalului de la Cannes, si premiul FIPRESCI (Fédération Internationale de la Presse Cinématographique). Filmul prezinta povestea unui tanar politist din provincie, care isi pierde increderea chiar in legile pe care trebuie sa le aplice. Protagonistul peliculei este Dragos Bucur, care joaca alaturi de Vlad Ivanov si Cosmin Selesi. Potrivit publicatiei americane LA Weekly, "Politist, adjectiv" a fost, de departe, cel mai bun film din afara competitiei principale de la Cannes, respectiv cea pentru Palme d'Or.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.