Pedofilul, pastorul american William Delos Peckenpaugh, avea "referinte excelente"

Cetateanul american William Delos Peckenpaugh din statul Oregon este judecat pentru ca a abuzat sexual, timp de mai multi ani, de fiul sau adoptat din Romania, totul iesind la iveala dupa ce o inregistrare a faptelor sale a fost descoperita in memoria videocamerei pe care el a returnat-o unui magazin de electronice, informeaza portalul Salem News.com din Oregon. Peckenpaugh, in varsta de 37 de ani, a fost pus sub acuzare saptamana trecuta pentru sase infractiuni de sodomie de gradul intai, doua de abuz sexual de gradul intai si pentru folosirea unui copil pentru expunere sexuala.

Barbatul - care nu are cazier - a fost arestat si se afla in inchisoarea din tinutul Marion, fara posibilitatea de a fi eliberat pe cautiune. Copilul abuzat, in prezent in varsta de noua ani, a fost preluat de Serviciile Sociale si plasat intr-un centru de ingrijire.

Biroul serifului din Marion County a declansat investigatia la mijlocul lunii noiembrie, dupa ce un cuplu care a cumparat o videocamera dintr-un magazin de electronice a descoperit, in memoria acesteia, o inregistrare a presupuselor abuzuri sexuale.

Marcela Dumitras, directorul Directiei judetene Buzau pentru ocrotirea Copilului, a precizat ca s-a aflat in fata uneia din cele mai favorabile referinte in ceea ce priveste cererea de adoptie inaintata de William D. Peckenpaugh. "Persoana care solicita adoptia lui Daniel, un copil de patru ani abandonat de parinti la Centrul de plasament nr. 6 din Ramnicu Sarat, era prezentata drept o persoana respectabila, pastor la biserica metodista din localitate, implicata in multe activitati la nivelul comunitatii. In timpul liber, acesta participa la activitati de voluntariat in folosul comunitatii si isi ajuta fratii si surorile sa-si creasca copiii", a mai spus Marcela Dumitras. Autoritatile romanesti au sustinut saptamana trecuta ca primisera numai rapoarte pozitive din partea autoritatilor americane care chipurile monitorizau evolutia copilului.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.