La aceasta editie a targului, cumparatorii vor avea ocazia sa achizitioneze, la preturi de producator, pastrav afumat in cetina de Berivoi, magiun de Topoloveni, cremvursti de Codlea, mozzarella de bivolita de Mesendorf, gemuri de Saschiz, vin de Telna, braza burduf de Bran, suc de mere, ulei de nuca presat la rece, palinca de Zalau, mezeluri de Brasov produse dupa retete traditionale, branzeturi de Rotbav, produse de carmangerie de la Rupea, miere ecologica de Fersig, mezeluri de Sercaia, jambon de Lapusel, paine si taitei de casa de la Dragus si Fagaras, produse lactate din harghita, ghiudem, rahat si covrigi de Constanta.
Ca si la primele doua editii ale targului, organizatorii au invitat si reprezentanti ai unor mici producatori din afara tarii. De aceasta data, invitatii vor prezenta produse frantuzesti din carne de mistret, caprioara, magar, rata, branzeturi si vinuri din Auvergne, Bordeaux si Lyon.
Targul de produse traditionale de la Brasov s-a aflat, cu prilejul primelor doua editii, sub semnul cate unei sarbatori. Daca primul Targ „Slow Food“ a avut loc inainte de Pasti, oferind cumparatorilor ocazia de a-si umple cosul cu produse pascale, iar editia a doua s-a inscris in programul Zilelor Brasovului, noua editie a targului se afla sub semnul apropiatei Zile Internationale a Copilului. Cu aceasta ocazie, co-organizatorul targului, Biblioteca Judeteana „George Baritiu“ Brasov, a pregatit pentru duminica, 31 mai, intre orele 11.00-12.00, un program special cu dansuri, cantece si un numar de parada de costume a legumelor, prezentat de catre 50 de micuti abonati ai Sectiei pentru copii si tineret ai bibliotecii. De asemenea, Biblioteca Judeteana va fi prezenta la targ cu standul propriu, unde isi va prezenta oferta serviciilor sale.
Si de aceasta data, organizatorii targului au ales cu rigurozitate producatorii care isi vor expune marfa. De-a lungul procesului de selectie, producatorii au trebuit sa faca dovada ca alimentele comercializate de ei sunt realizate folosindu-se doar produse 100% naturale, fara adaosuri si aditivi artificiali. De asemenea, un alt aspect important urmarit de „Slow Food“ Brasov a fost igiena: toti producatorii care participa la acest targ au fost in prealabil verificati si instruiti, atat de catre o comisie a „Slow Food“ Brasov, cat si de catre specialisti ai Directiei Sanitare Veterinare Brasov.
Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Ce planuri are PKO Bank în România: cea mai mare bancă din Polonia are active...
Sursa: futurebanking.ro
-
Sumă record cheltuită de utilizatorii OnlyFans în 2024. Câți bani au ajuns la...
Sursa: wall-street.ro
-
FRENVI, compania care îți pune pe masă tacâmuri sustenabile și comestibile
Sursa: green.start-up.ro
-
Românca Alina Sabău, antreprenoare în fashion de lux, va deschide un nou...
Sursa: retail.ro
-
Ideea simplă care digitalizează un domeniu blocat în timp | Cum funcționează...
Sursa: start-up.ro
-
Tot ce trebuie să știi despre RODIE, fructul-minune cu multiple beneficii...
Sursa: garbo.ro
-
INTERVIU EXCLUSIV: Cravata Galbenă, filmul prin care Serge Celebidachi aduce...
Sursa: kudika.ro