Social 31 Mai 2009 14:31
Marian Tutilescu, fost sef al Politiei Capitalei, a declarat, vineri, ca in ultimii 50 de ani, nu a existat vreun jaf armat la o banca din Capitala, precizand ca acest lucru nu ar fi, insa, exclus in perioada urmatoare, din cauza ca a crescut numarul infractiunilor, pe fondul crizei economice.

Actual sef al Directiei de Permise a mai spus, la conferinta de presa cu ocazia incheierii conferintei sefilor Politiilor din capitalele europene, ca, sistemele de securitate de la bancile din Bucuresti sunt vulnerabile si ca, la controalele facute recent, polisistii au gasit agenti de paza maturand, impartind pliante clientilor si facand orice altceva decat sarcinile pe care le aveau.

De asemenea, Tutilescu a afirmat ca banii sunt tinuti la vedere in unitatile bancare din Bucuresti, ca si in alte unitati care manipuleaza sume de bani importante, unde sumele sunt depozitate in casierii slab protejate, relateaza NewsIn.

Seful Politiei din Amsterdam, Welten Bernard, a declarat, vineri, ca, in prezent, un jaf armat la o banca din tara sa nu ar fi posibil, deoarcere bancile nu lucreaza cu bani la vedere, tranzactiile fiind facute in locuri securizate. De asemenea, clientii pot intra in banci doar dupa ce sunt identificati, a mai spus Welten Bernard, care a precizat ca personalul bancilor si al hypermarketurilor este pregatit periodic de politie pentru a reactiona in cazuri de atac, iar sediile unitatilor financiare sunt supravegheate video din dispeceratul Politiei. In cazul unui atac, politistii pot vedea in timp real ce se intampla, prin simpla apasare a unui buton, iar ulterior agresorii sunt urmaritii prin camerele video de pe strazi.

Seful Politiei din Vilnius, Kestutis Lanciskas, a afirmat, la randul sau, ca, in Lituania, anul trecut, a existat o singura tentativa de jaf armat la o banca, dar ca a fost si o perioada in care, zilnic, erau atacate bancomate. Aceste atacuri au fost eliminate, dupa sporirea protectiei bancomatelor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.