Social 31 Mai 2009 15:00
Romania este prezenta cu un stand national la cea de-a sasea editie a Targului de Carte de la Salonic, care are loc intre 28 si 31 mai, informeaza reprezentantii Radio Romania.
Organizator al Targului International Gaudeamus, Radio Romania a incheiat cu Centrul National al Cartii din Grecia, organizatorul Targului de Carte de la Salonic, un acord de parteneriat in conditii de reciprocitate prin schimb de standuri, initiativa ajunsa la al treilea an de derulare.
Romania va fi prezenta la Salonic cu titlurile de carte si multimedia ale editurilor ALL, ART, Cartea Romaneasca, Humanitas, Corint, Curtea Veche, Nemira, Paralela 45, Polirom, Proema, RAO, SEMNE ARTEMIS, Vremea, Gramar, Historia, ICR, Niculescu, Universul Enciclopedic, Vivaldi, Editura Academiei Romane si Editura "Casa Radio",arata NewsIn.

La stand vor fi organizate permanent proiectii multimedia, in cadrul programului de promovare a scriitorilor romani in strainatate, vor avea loc intalniri cu diaspora romana si vor fi distribuite albume, brosuri si ghiduri turistice, in cadrul actiunii "Cultura, prin turism". De asemenea, Romania va participa la Forumul pentru Crearea de Retele in Domeniul Cartii si Traducerii, organizat la Salonic de Ministerul Culturii din Grecia.
Din delegatia Romaniei face parte, ca invitat de onoare, scriitorul Dan Lungu.

Targul International de Carte de la Salonic, a carui tema la aceasta editie este „Istoria”, se intinde pe o suprafata de 10.000 de metri patrati, in care vor expune 500 de editori din 40 de tari, printre invitati fiind 100 de scriitori din intreaga lume. Invitatul de onoare din acest an este Germania, care participa cu un stand colectiv format din Targul International de Carte de la Frankfurt, Institutul Goethe si Radio Deutsche Welle.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.