Social 30 Mai 2009 13:26
Un tanar in varsta de 20 de ani a murit si alte sapte persoane au fost ranite, vineri, dupa ce un microbuz cu muncitori din Ploiesti a intrat pe contrasens, a lovit un autoturism si s-a oprit intr-un copac, in localitatea buzoiana Ulmeni.

Politistii cred ca soferul microbuzului, un tanar de 23 de ani, a adormit la volan, arata Newsin. Microbuzul plecase din Ploiesti la ora 5.00. Soferul, Ionut Diaconu, adunase sase muncitori de pe traseu si pornise sa-i duca la munca, la Ramnicu Sarat. Dupa o ora de mers, microbuzul a intrat pe contrasens, a lovit mai intai un autoturism, iar apoi s-a oprit intr-un copac de la marginea drumului. Unul dintre pasageri, un tanar de 20 de ani, a murit dupa ce a fost aruncat pe jumatate prin geamul din dreapta, iar capul i-a fost strivit intre portiera si copac. Alti doi pasageri au ramas captivi intre fiarele contorsionate ale autovehiculului, iar pompierii s-au chinuit mai bine de o jumatate de ora sa-i scoata din masina.
Cei doi tineri aflati in autoturismul acrosat de utilitara au fost si ei raniti. Toti cei raniti au fost dusi la spital de ambulante, dar si de soferi din trafic.

”Eu mergeam pe partea mea, in spatele unui camion si m-am trezit cu Opelul in mine, atata stiu. Am tras de volan si am intrat in copac”, a declarat Ionut Diaconu, soferul microbuzului.

Soferul microbuzului este singurul care a scapat fara nicio zgarietura. El va raspunde penal pentru omor din culpa si vatamare corporala din culpa si ar putea sa faca pana la sapte ani de inchisoare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.