Social 1 Iunie 2009 12:24
�Violenta te lasa fara grai, impreuna putem pune capat tacerii �este sloganul sub care Asociatia Femeilor Impotriva Violentei-ARTEMIS din Cluj deruleaza, in aceasta perioada, un program pentru sustierea femeilor afectate de violenta, finantat cu 20.000 Euro de GlaxoSmithKline Romania.
Din luna februarie 2009 pana in prezent, ARTEMIS asigura pentru 48 de femei si copiii acestora, in functie de situatia lor, sustinere emotionala, ajutor material de urgenta, decontarea certificatelor medico-legale, medicamente, servicii medicale si juridice.

“Prin acest program dorim sa asiguram accesul femeilor cu experienta de violenta domestica la serviciile specializate de asistenta psiho-sociala, medicala si juridical. Intentia noastra este de a sustine femeile afectate de violenta, pentru a constientiza si a-si exercita drepturile. Oferim informatii clare, adecvate prevenirii situatilor de criza prin contact telefonic si direct (in cadrul consilierii individuale si a grupurilor de sustinere)”, sustine Maria Popa, presedinte AFIV-ARTEMIS.

“Solicitarile adresate echipei de psihologi, asistenti sociali, avocati releva pe langa expertiza dezvoltata de-a lungul celor 10 ani de existenta rolul vital a Centrului de prevenire si combatere a violentei in familie”, subliniaza de asemenea, presedinta ARTEMIS.

AFIV-ARTEMIS are nevoie in acelasi timp si de sustinerea intregii comunitati, a oamenilor care trebuie sa inteleaga ca violenta domestica este un abuz, o incalcare a drepturilor omului si o crima care trebuie prevenita si sanctionata, in conditiile in care cele mai multe victime nu au curajul sa vorbeasca si sa isi exprime suferinta. Pentru multi dintre noi, aceste fapte fac insa parte din "normalul" cotidian, din pacate.

Implicarea Institului de Medicina Legala, Inspectoratului de Politie, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Cluj-Napoca si a organizatiilor non-guvernamentale de profil, sunt de asemenea vitale pentru largirea ariei de solutionare a cazurilor de violenta domestica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.