Social 1 Iunie 2009 12:28
Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Arges a deschis o ancheta dupa ce trei adolescenti, cu varste cuprinse intre 13 si 17 ani, internati la Centru de primire minori in regim de urgenta din Pitesti, au incercat sa se sinucida joi seara.
Potrivit directorului Directiei Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Arges, Adrian Macovei, cei trei adolescenti se afla de cateva luni in centru, unde vor sta pana cand instanta va lua o hotarare definitiva in ceea ce-i priveste,arata NewsIn.

Unul dintre cei trei, un baiat de 17 ani, si-a crestat antebratul cu o lama, iar, la un interval scurt de timp, doua fete, una de 13 ani si una de 15 ani, au baut o substanta caustica. Baiatul a decis sa-si puna capat zilelor dupa ce a fost abandonat de tata, iar mama lui a murit. Fata de 13 ani a fost victima unui viol si a fost parasita de familie, iar adolescenta de 15 ani a vrut sa se sinucida dupa ce nu i s-a mai permis sa mearga la scoala, pentru ca in perioada cat a fost la cursuri a acumulat extrem de multe absente.

Directorul DGASPC Arges, Adrian Macovei a dat asigurari ca nefericitrul incident nu a avut loc ca urmare a vreunui angajat de la centru. "Nu exista nici un indiciu ca ar fi fost vina vreunui angajat de la Centrul de primire minori, asa ca nu se pune problema unei sanctiuni" a declarat Adrian Macovei.

Cei trei adolescenti au fost transportati joi seara la Spitalul de Pediatrie din Pitesti si in prezent se afla in afara oricarui pericol.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.