Absolventii claselor a VIII-a au dat, ieri, piept cu matematica, penultima proba a testelor nationale. Subiectele n-au fost pe placul tuturor elevilor, unii dintre ei exprimandu-si nemultumirea, la iesirea din examen.

"Daca au spus ca rezultatele la simulare au fost dezastruoase, de ce ne-au dat acum subiecte atat de grele?", s-a intrebat retoric Liza, absolventa de opt clase la Liceul "Alexandru Vlahuta" din Capitala. Gabriel, de la Liceul "Titu Maiorescu", a marturisit si el ca subiectele nu i s-au parut tocmai la indemana. Emotiile examenului si-au pus serios amprenta asupra unui alt elev, Gabriel Dobrican, din Beclean, care a facut o criza de epilepsie in timpul probei, starea lui necesitand chemarea Salvarii. Gabriel a fost internat la Spitalul Judetean din Bistrita si, din nefericire, nu va mai putea sustine si ultima proba a testelor nationale. Si la Arad, o eleva de 14 ani a lesinat in timpul examenului, ea beneficiind de o pauza in examinare, pana a fost consultata de medicul scolii. Dupa ce si-a revenit, fetei i s-a permis sa continue examenul. In cursul zilei de ieri a avut loc si destituirea din functie a presedintelui centrului de examinare a candidatilor inscrisi la testele nationale din orasul buzoian Nehoiu, pe motiv ca a organizat defectuos actiunea de testare a elevilor. Alti zece profesori examinatori au fost si ei inlocuiti pentru intarzieri nejustificate.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.