Social 29 Mai 2009 00:51
Presedintele Traian Basescu a vizitat, la Muntele Athos, doua dintre cele mai importante manastiri: Protaton si Marea Lavra, unde a asistat la Te Deum asezat pe tron, si a fost la schitul romanesc Prodrom, unde a primit de la un calugar un toiag, "ca sa conduca in continuare".
Presedintele Traian Basescu, insotit de ministrii Cristian Diaconescu, Adriean Videanu si Theodor Paleologu, a vizitat Manastirea Protaton din Karyes si Manastirea Marea Lavra, cea mai veche manastire de pe Muntele Sfant, unde a asistat la oficierea unui Te Deum. Potrivit protocolului privind vizitele sefilor de stat la Sfantul Munte, Basescu a asistat la slujbe asezat pe un tron, transmite NewsIn

Presedintele a luat masa la Marea Lavra si a vizitat muzeul, asa-numitul Tezaur, care contine acte semnate de imparati bizantini.

Ultimul lacas vizitat de presedinte a fost schitul romanesc Sfantul Ioan Botezatorul (sau Prodromu), care apartine Sfintei Manastiri a Marii Lavre si in care traiesc si slujesc aproximativ 60 de calugari romani. In total, pe Muntele Athos se afla aproximativ 150 de calugari romani, care slujesc la Schitul Prodromu, la Schitul Sfantul Dumitru (sau Lacu), sau la manastiri apartinand altor tari. De altfel, la intalnirea sefului statului cu calugarii de la schitul Prodromu au participat si cei de la schitul Lacu si de la alte manastiri, dar si romani care muncesc la constructia si reparatiile lacaselor de cult.

Presedintele Traian Basescu a primit, din partea reprezentantilor manastirilor daruri constand in obiecte de cult si albume, dar si un toiag din partea unui calugar. El i-a spus lui Basescu ca i-a daruit toiagul "ca sa conduca in continuare".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.