Social 29 Mai 2009 00:20
Conform noilor coduri, consumul in interes propriu de droguri de orice natura ramane fapta penala, nu s-a dezincriminat. Victor Ponta si Victor Alistar sustin ca societatea romaneasca nu este pregatita pentru aceasta discutie. Mircea Toma si Vlad Craioveanu atrag atentia ca noua abordare lasa loc interpretarilor
In noile coduri, consumul in interes propriu de droguri de orice natura ramane ca fapta penala, nu s-a dezincriminat. „In legea speciala se face diferenta intre droguri usoare si droguri cu un grad de risc ridicat si in functie de cantitatea descoperita, dar este in continuare infractiune. Legea s-a modificat in cazul tuturor infractiunilor usoare si procurorul poate renunta la pedeapsa.

Daca sustinem ca asta lasa loc de luare de mita inseamna ca sistemele juridice americane si britanice, asemanatoare din acest punct de vedere, sunt sensibile la mita“, explica Victor Ponta.

Pentru a legaliza posesia de marijuana este nevoie de o dezbatere ampla cu toti cei implicati, nu doar cu politicieni, ci cu medici, sociologi, psihologi si cu oricine poate spune ceva competent despre aceasta problema. Pana in prezent nu a avut loc o astfel de dezbatere, care ar trebui sa fie initiativa societatii civile, deoarece este o tema publica, nu este una politica.

Presedintele Transparency International, Victor Alistar, este de acord ca societatea romaneasca nu este pregatita pentru legalizarea marijuanei. „La nivel de societate nu avem deschidere pentru a avea legi ca in Olanda“, a declarat, Alistar confirmand faptul ca aceasta discutie nu a avut niciodata loc la nivelul societatii civile.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.