Social 29 Mai 2009 23:35
Ministerul Sanatatii va ridica la Timisoara un institut de oncologie, pe constructia care a avut ca destinatie initiala Spitalul Clinic Municipal Timisoara, cladire care a fost abandonata de acum noua ani, din lipsa fondurilor, transmite corespondentul NewsIn.
Consilierii locali din Timisoara au aprobat in plenul din aceasta luna trecerea cladirii care trebuia sa adaposteasca sectiile Spitalului Municipal de pe Calea Torontalului din domeniul public al Timisoarei si administrarea Consiliului Local in subordinea Ministerului Sanatatii.

„Incidenta cancerului in randul populatiei in Romania este in continua crestere. Initiativa se justifica prin faptul ca Timisoara este un centru regional care deserveste majoritatea pacientilor din zonele invecinate, iar in Romania functioneaza in prezent doua institute de oncologie, la Bucuresti si Cluj si unul in cus de deschidere la Iasi, zona de Vest ramanand descoperita sub acest aspect”, se arata in referatul explicat al Primariei Timisoara.

Spitalul Municipal a trecut in subordinea autoritatilor locale in 2003. Constructia a fost insa abandonata inca din 2000, din lipsa fondurilor, in prezent aceasta fiind in conservare. De atunci si pana acum, autoritatile locale nu au gasit o sursa de finantare ca sa finalizeze constructia, desi sapte din cele 11 sectii ale Spitalului Municipal se afla in cladiri revendicate, iar doua dintre acestea au fost deja retrocedate.

Vineri, primarul Gheorghe Ciuhandu se va intalni cu ministrul Sanatatii, Ion Bazac ca sa semneze protocolul de predare-primire a amplasamentului noului Institut Oncologic din Timisoara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.