Miron Cozma va fi adus de politisti la procesul in care este judecat, la Bucuresti, de Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru mineriada din ianuarie 1999 de la Costesti, instanta suprema stabilind, ieri, ca dosarul sa fie judecat in 12 septembrie.
Avocatul Viorel Dumitrescu a declarat presei, ca judecatorii instantei supreme au stabilit ca Miron Cozma sa fie adus de Politie cu mandat, avand in vedere ca are interdictie de a intra in Bucuresti. "Va fi escortat de politisti". El a mai spus ca Miron Cozma va fi citat la noul sau domiciliu din Timisoara. Potrivit unei decizii a instantei supreme - prin care a fost condamnat la 18 ani de detentie pentru subminarea puterii de stat in timpul mineriadei din septembrie 1991 - Miron Cozma are interdictie de a intra in orasele Petrosani si Bucuresti, timp de cinci ani dupa ispasirea pedeapsei.

Ieri, Inalta Curte de Casatie si Justitie ar fi trebuit sa ia in discutie recursul declarat de Miron Cozma si alti cinci lideri ai minerilor impotriva hotararii instantei inferioare, prin care au fost condamnati pentru mineriada de la Costesti, din ianuarie 1999. Cei sase au constestat decizia Curtii de Apel Bucuresti din decembrie 2003, instanta care l-a condamnat la zece ani de inchisoare pe Miron Cozma, pentru instigare la subminarea puterii de stat si, respectiv, la cate cinci ani de inchisoare pe ceilalti cinci lideri sindicali ai minerilor.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.