Urmand a trece, ieri, prin filtrele a doua complete diferite de judecata, ale Tribunalului Bucuresti si Curtii de Apel, deciziile referitoare la continuarea sau stoparea grevei ceferistilor au fost partajate. Mai precis, avand a se pronunta in ceea ce priveste conflictul declansat, la inceputul acestei saptamani, de sindicatele Miscare-Comercial, Drum de Fier, Usifer Atlas si Elcatel, membrii completului de judecata al Curtii de Apel au decis suspendarea, pe termen de 30 de zile, a grevei. Astfel, in urma acestui verdict, activitatea care era oprita in intervalul orar 7,00-11,00 va fi reluata, inclusiv circulatia trenurilor programate in respectiva perioada. "Conflictul va inceta imediat, in momentul in care primim decizia scrisa a Curtii de Apel", a precizat Ioan Socaciu, presedintele Federatiei Elcatel.

Pe de alta parte, "veteranii grevei", sindicalistii aflati in cea de-a 15 -a zi de protest si care reunesc mecanicii de locomotiva si lucratorii din depouri, condusi de liderii Sala si Zodie, au avut parte de tratamentul justitiar al magistratilor Sectiei de litigii si conflicte de munca din cadrul Tribunalului Bucuresti care trebuiau sa se pronunte asupra legalitatii grevei. Care greva, oricum, in cazul cel mai fericit din punctul de vedere al sindicatelor, mai are de trait numai cinci zile, termenul-limita admis de lege fiind de 20 de zile.

Desigur, independenta Justitiei nu are nici o legatura cu haosul in care a fost aruncat, prin vointa ceferistilor revoltati, sistemul national al transportului pe calea ferata, cu disperarea putinilor calatori care, impinsi de nevoi, mai au curajul sa apeleze la tren si zac prin gari, sub privirile "blajine" ale grevistilor. Dupa cum pagubele de peste 10 milioane de dolari produse de greva numai companiilor feroviare, fortarea trimiterii intr-un concediu "fara vina" a minerilor olteni ramasi cu mormanele de carbune netransportate sau umflarea conturilor firmelor de transport rutier de calatori nu ii privesc pe justitiarii chemati sa decida soarta grevei. "Daca sindicalistii vor sa demonstreze ca CFR poate sa functioneze la 50% din capacitate, le promit ca o sa iau in calcul aceasta posibilitate", a afirmat ministrul transporturilor, Gheorghe Dobre, iar declaratia cu pricina, care miroase serios a somaj, ar trebui sa-i puna pe ganduri pe eternii grevisti ai lui Sala. Indiferent de verdictul Instantei.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.