Social 28 Mai 2009 01:14
Administratia Prezidentiala anunta ca participarea presedintelui Traian Basescu la Summit-ul Procesului de Cooperare in Europa de Sud-Est (SEECP), confirmata in cursul lunii martie, "nu mai este de actualitate".
"Urmare a evenimentelor ce au marcat perioada post-electorala din Republica Moldova, participarea presedintelui Romaniei, Traian Basescu, la Summit-ul Procesului de Cooperare in Europa de Sud-Est (SEECP), confirmata in cursul lunii martie a.c., nu mai este de actualitate", se precizeaza in comunicatul Administratiei Prezidentiale remis NewsIn.

In comunicatul de presa se mai precizeaza ca "nivelul de reprezentare al Romaniei va fi decis si anuntat la o data ulterioara".

Site-ul de stiri proguvernamental OMEGA, de la Chisinau, a informat miercuri ca presedintele Romaniei, Traian Basescu, va reprezenta statul sau la summit-ul sefilor de stat si de guvern al Procesului de Cooperare in Europa de Sud-Est, care va avea loc la 4-5 iunie la Chisinau."Presedintele statului roman a confirmat prezenta sa la acest summit", a declarat seful Directiei Cooperare Regionala a Ministerului Afacerilor Externe de la Chisinau, Dumitru Tira, miercuri, in cadrul unui briefing pentru jurnalisti, scrie OMEGA.

Summitul sefilor de stat si de guvern, dedicat Procesului de Cooperare in Europa de Sud-Est, va fi prezidat de presedintele in exercitiu al Republicii Moldova,Vladimir Voronin. R. Moldova detine presedintia acestei organizatii regionale.

Vizita presedintelui Romaniei in Moldova survine pe fundalul unor relatii tensionate intre Romania si Moldova, remarca OMEGA. Recent, Traian Basescu a reiterat pozitia oficiala a statului roman de nesemnare cu Moldova a tratatului de frontiera. In aceste conditii, Moldova ramane unicul stat vecin al Romaniei cu care aceasta nu are recunoscuta, la nivel de tratat international, frontiera de stat. Lungimea totala a hotarului moldo-roman este de 681,3 km, reaminteste OMEGA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.