Social 28 Mai 2009 15:08
Tribunalul Arges a respins miercuri cererea de eliberare pe cautiune a finantatorului FC Arges, Cornel Penescu, sentinta fiind atacata cu recurs de catre avocatii acestuia

"Poate ca ma asteptam sa nu mi se aprobe cererea, dar nu ma asteptam la perchezitia de la ziar. Democratia este pusa in pericol, probabil este un semnal si catre alte trusturi de presa", a declarat Penescu la iesirea din tribunal.

Liviu Facaleata, directorul supermarketului PIC, a renuntat la cererea sa de eliberare pe cautiune, care ar fi trebuit sa se judece astazi la Tribunalul Arges. "Copilul meu nu a avut de unde sa stranga 150 de milioane (15.000 de lei, suma stabilita de instanta pentru cautiune)", a spus Facaleata.

Suma depuse de Penescu pentru eliberearea pe cautiune a fost de 200.000 de lei.

In aceasta dimineata, procurorii DNA au descins la redactiile ziarului Top si a televiziunii Arges TV, ambele apartinand lui Cornel Penescu. De asemenea, potrivit unor surse judiciare, o perchezitie s-a desfasurat si la tipografia acestuia.

La ziarul Top, procurorii au strans pentru a studia toate documentele din redactie, inclusiv agendele ziaristilor, precum si cateva computere.

Pentru fostul presedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor Gheorghe Constantin, cererea de eliberare pe cautiune se va judeca vineri, la ora 10.30, dupa ce acesta a spus, marti, la Tribunalul Arges, ca nu are de unde sa faca rost de 15.000 de lei, suma stabilita pentru cautiune.

Patronul FC Arges, Cornel Penescu, a fost arestat preventiv in data 14 aprilie, in aceeasi zi cand au fost arestati si fostul presedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor din cadrul FRF, Gheorghe Constantin, pentru doua infractiuni de luare de mita, Liviu Ilie Facaleata, persoana din anturajul finatatorului FC Arges, in sarcina caruia s-a retinut o infractiune de dare de mita si o infractiune de complicitate la dare de mita in forma continuata, si Cristian Dan Libertatu, fost director al Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Arges, acuzat de o infractiune de luare de mita.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.