Social 28 Mai 2009 13:08
In perioada 28.05.2009 � 7.06.2009 va avea loc a 16-a editie a Festivalului International de Teatru de la Sibiu. Festivalul este intitulat anul acesta INOVATII si este cel mai important eveniment de gen din Romania si al treilea din lume, ca amploare si importanta.
Evenimentul va aduce la Sibiu participanti din 70 de tari, care, in intervalul 28 mai - 7 iunie, vor prezenta 350 de evenimente in 40 de spatii de joc. La editia de anul acesta se estimeaza ca vor asista in jur de 60.000 de spectatori, noteaza NewsIn.

Piesa "Metamorfoze", in regia lui Silviu Purcarete, combinatia de teatru si circ "Daimonion", dupa Faust, regizata de Julieta Aurora Santos, si spectacolul de dans "Manimation", creat de Nadine Bommer, sunt printre cele mai interesante repere ale Festivalului International de Teatru de la Sibiu. Pe agenda festivalului sunt incluse si piese de Cehov, Brecht si Büchner.

Festivalului International de Teatru de la Sibiu include si alte numeroase productii de valoare, atat din tara, cat si din strainatate.

Pe 28 de mai, de pilda, in prima zi a festivalului, pe scena Teatrului Radu Stanca, se va juca piesa "Richard al III-lea", de Shakespeare, in regia lui Tompa Gabor, recent laureat al premiilor UNITER. Spectacolul, care incepe la ora 19.00, este o productie a Teatrului Maghiar de Stat din Cluj si a Gyula Castle Theatre din Ungaria.

Oferta culturala a acestei editii este deosebit de bogata si variata, cuprinzand productii reprezentative ale marilor teatre romanesti, productii internationale importante, spectacole de strada in orasul vechi si in cetatile si bisericile fortificate medievale din imprejurimile Sibiului, spectacole de teatru-dans si pantomima, dar si dezbateri, expozitii de fotografie, pictura si ateliere, care vor avea loc mai ales in spatii neconventionale.

Pe toata perioada festivalului vor avea loc si lansari de carte, spectacole-lectura si conferinte, care vor aduce la masa de discutii personalitati ale lumii culturale nationale si internationale, precum Jonathan Mills, Theodor Paleologu, Horia Roman Patapievici, George Banu, Andriy Zholdak, Mike Phillips, Saviana Stanescu, Emile Lansman sau Mircea Dinescu.

Asociata evenimentului va si traditionala Bursa de spectacole, dedicata in special managerilor culturali si agentilor de evenimente, organizata anul acesta pentru a 12-a oara. Bursa se va desfasura in perioada 3 - 6 iunie.

Aflat la cea de-a 16-a editie, Festivalul International de Teatru de la Sibiu este organizat de Teatrul National „Radu Stanca” Sibiu, Primaria Sibiu si Consiliul Local Sibiu, cu sprijinul Ministerului Culturii, Cultelor si Patrimoniului National, Universitatii „Lucian Blaga” Sibiu si Consiliului Judetean Sibiu. Evenimentul este produs de Fundatia „Democratie prin Cultura”, iar coproducatori sunt Societatea Romana de Televiziune si Societatea Romana de Radiodifuziune.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.