Social 27 Mai 2009 19:33
Presedintele Projust, Stefania Teleman, a declarat ca vrea sa depuna la Tribunalul Bucuresti o actiune prin care solicita sa se constate nelegalitatea contractului colectiv de munca. Liderii Projust au hotarat in unanimitate, declansarea grevei generale in justitie.
De asemenea, presedintele Projust a declarat ca va incepe de maine, sa adune horararile definitive prin care se recunosc drepturile salariale restante pentru o parte din persoanlul auxiliar din justitie.

Aceste hotarari vor fi duse la executorii judecatoresti in vederea inceperii executarii silite a hotararilor ramase definitive. Stefania Teleman a apreciat ca in cel mult doua saptamani "conturile Ministerului Justitiei vor fi proprite", relateaza NewsIn.

Presedintele Projust, a declarat ca federatia a decis declansarea grevei generale, ce presupune incetarea activitatii de catre personalul auxiliar din justitie, care va asigura insa, urgentele.

Teleman a precizat ca nu a putut fi stabilita o data pentru declansarea grevei generale, deoarece nu poate avea loc o astfel de greva in perioada campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare. Ea a spus ca decizia a fost luata in principal din cauza lipsei finantarii instantelor, in conditiile in care Ministerul Justitiei a anuntat, saptamana trecuta, ca instantele nu vor mai fi primi bani, nici macar pentru utilitati, incepand din 1 iunie.

Astfel, liderii Projust au hotarat in unanimitate, declansarea grevei generale in justitie. Personalul auxiliar din justitie a declansat in data de 11 mai, intre orele 10.00 si 12.00, o greva de avertisment, dupa mai multe proteste spontane la instantele din toata tara.

In perioada in care reprezentantii Ministerului Justitiei se intalneau cu sindicalistii Projust, ministrul Catalin Predoiu a invocat semnarea contractului colectiv de munca drept motiv pentru care protestele parsonalului auxiliar nu ar fi binevenit.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.