Social 26 Mai 2009 02:15
Cazul tanarului care a murit inecat duminica dupa-amiaza in Lacul Tineretului scoate la iveala lipsa masurilor de siguranta la inchirierea barcilor de la debarcaderele din parcuri.Autoritatile lasa pe umerii amatorilor de o plimbare pe lac asumarea riscurilor in cazul unor evenimente neprevazute.
Un bucurestean in varsta de 21 de ani a murit inecat, in urma cu doua zile, in lacul din Parcul Tineretului. Cei responsabili cu inchirierea ambarcatiunilor sustin ca tanarul a decedat din vina lui, pentru ca „paznicii din parc i-au vazut pe baieti cum se jucau in barca, balanganindu-se”.

Potrivit acelorasi martori, victima si cei doi prieteni cu care se afla in barca au iesit din perimentrul in care ar fi avut voie sa se plimbe, nemaifiind, astfel, in vizorul celor care i-ar fi putut ajuta.

Angajatii de la SC Gina & Oana Prod Com SRL, firma care se ocupa de inchirierea barcilor pe Lacul Tineretului, au adaugat ca cei trei nu au cerut veste de salvare, atunci cand au inchiriat barca.

Daca ei ar fi avut colac de salvare, cel care s-a inecat probabil ca ar fi scapat cu viata. Din pacate, cadavrul tanarului a fost gasit de scafandrii de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta dupa aproximativ o ora de la incident.

Sfaturile De pe bilet, singura protectie


Regulamentul inchirierii barcilor in Tineretului arata ca bucurestenii care vor sa se plimbe pe lac sunt raspunzatori pentru eventualele incidente. Totusi, in afara de un regulament pentru folosirea barcilor, firmele care inchiriaza ambarcatiunile si autoritatile care au in administrare lacurile nu pot asigura o protectie reala a cetatenilor care ar putea ajunge accidental in apa.

Principalele reguli, scrise pe spatele biletului de inchiriere, se reduc la: „sa nu sariti din barca in apa” si „sa nu stati in picioare in barca”. Mai mult, semnatura prin care cetatenii arata ca au citit regulamentul este rareori ceruta la inchirierea barcii.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.