Social 26 Mai 2009 12:56
Fosta hala industriala reamenajata a fost neincapatoare vineri seara pentru cei care au ales sa petreaca in stilul anilor '80-'90 la petrecerea Raspiua, organizata de DaBuzz Events si Feeder.ro.
Fiecare detaliu a trezit amintiri vii despre anii copilariei, adolescentei sau tineretii traite atunci. Pe „Casablanca” ne plimbam pe malul marii la Costinesti, pe „Billy Jean” am facut senzatie la banchetul dintr-a opta, iar piesele Guns ne-au amintit de iubirea de-o vara despre care parintii n-au aflat niciodata... Nu au lipsit Madonna, MC Hammer, Depeche Mode si multi altii.

Bauturile din import, sifoanele si sandwichurile cu salam de Sibiu au facut sa se bifeze la foc continuu cartelele de ratie, iar la completarea oracolelor a fost coada pana dimineata. Printre vizitatorii Raspiua s-au numarat actorul Andi Vasluianu si actrita Maria Dinulescu, care a tinut sa raspunda la intrebarile indiscrete ale oracolului.

Shopurile, bacania, beraria, dar si „Biblioteca Municipala Carturesti” au avut program prelungit. Si asta pentru ca toti invitatii s-au intalnit cu amuzament si cu o oarecare nostalgie acum 20 de ani: atunci cand timpul avea mai multa rabdare, cand programul de la televizor ne lasa mai mult timp pentru citit si cand grijile erau mai putine, pentru simplul fapt ca eram mai tineri.

Costumati in salopetele anilor 80, cu pantalonii bufanti din anii ’90 sau cu cravata subtire din piele si cu matricole, cei care au raspuns „Raspiua” vineri seara au dansat cu foc si si-au povestit cu patos amintiri de care aproape ca uitasera. Pana si temperatura a fost ca in anii '80, cand nu se auzise despre aer conditionat, iar singurele metode de racorire erau ventilatoarele si pistoalele cu apa.

La final, celebrele „blues-uri” le-au facut invitatilor mai frumoasa intoarcerea in prezent.

Fie ca se va petrece in Bucurestiul interbelic sau intr-un viitor ultra high-tech, urmatorul eveniment din seria MOV (Mergi Oriunde Vrei) va aduce laolalta aceiasi oameni dornici sa traiasca impreuna o poveste frumoasa si sa impartaseasca o stare de spirit...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.