Social 25 Mai 2009 02:40
Traian Basescu a tuns o oaie, duminica, la concursul de tuns oi de la sarbatoarea "Hora Bucovinei" din Bucsoaia, fiind declarat "castigator al concursului" de catre ciobani.
Presedintele Traian Basescu alearga cu elicopterul de la o sarbatoarea la alta. Daca, in prima parte a zilei, seful statului a fost prezent in Nasaud la sarbatoarea campeneaca "Maialul elevilor'', in a doua, presedintele a participat in comuna suceveana Bucsoaia la sarbatoarea "Hora Bucovinei".

Traian Basescu a declarat, la Bucsoaia, ca ii face placere sa revina pe meleagurile din Bucovina si a marturisit ca decizia sa a fost influentata si de insistentele sotiei si ale soacrei, dupa ce, in cursul zilei, a mai luat parte la o sarbatoare campeneasca, la Nasaud.

"Pentru mine bucovinenii sunt o parte deosebita a sufletului national. Sigur, aici revin de mai multe ori pe an, chiar inainte sa plec astazi, spuneam: "Daca mergem numai pana la Nasaud sau venim si pana la Bucsoaia". Sigur ca sotia a spus: sa mergem si la Bucsoaia, dar cel mai tare a spus soacra. Ei i-am spus: "Mama soacra, dar am fost de Pasti, acum cateva saptamani". Ea a spus: "Niciodata nu iti vezi de suficiente ori soacra intr-un an". Asa ca a trebuit sa dau curs nu numai bucuriei, dar si placerii de a reveni pe meleagurile sotiei mele", a declarat seful statului.

El a mai spus ca in ultimii 34 de ani, de cand si-a "gasit norocul" in aceasta regiune, revine intotdeauna cu placere in "Bucovina lui Bogdan, imblanzitorul de zimbri, si a lui Stefan aparatorul crestinatatii". El a adaugat ca vazand oamenii si traditiile lor, ca sef al statului este foarte mandru de romani si de tara sa.

"Ma bucura faptul ca, in ultimii ani, in tot mai multe locuri din tara se organizeaza sarbatori populare. Poate ca ele sunt semnul nevoii noastre de a fi impreuna, si sunt convins ca aceste sarbatori nu fac nimic altceva decat sa consolideze solidaritatea intre romani. Avem nevoie de ea, poate mai mult ca oricand, pentru ca numai fiind solidari putem merge inainte intr-o lume dificila, tot mai aspra", a adaugat el.

Presedintele Basescu a anuntat ca va petrece cateva ore alaturi de bucovineni si ca acest lucru, la fel ca alte intalniri cu romanii, il umple de energie.

"Astazi aveti o sarbatoare care vorbeste despre dumneavoastra, ca gospodari, o traditie a locurilor care vine din vremuri de demult. Gospodarii se bucura ca au dat ciobanilor oile si pana catre iarna, cand o sa le vada inapoi, au scapat de grija lor. (...) O sa stau cateva ceasuri cu dumeavoastra, sa iau de la dumneavoastra acea energie pe care o iau intotdeauna de la romani cand ma intalnesc cu ei. Si va rog sa ma credeti ca sunt unul din politicienii care se intalnesc cu dragoste cu romanii", a conchis Basescu, relateaza Agerpres.

Seful statului a primit cadou, de la un localnic, o bundita ornata cu blana de dihor si un chimir, iar sotia, Maria Basescu, o traista bucovineana, cu o ie inauntru

Presedintele a sosit duminica, in jurul orei 15,00, in baza de agrement din Bucsoaia, fiind asteptat de presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Flutur, si intampinat de mai multi localnici calari in costume nationale traditionale.

Peste 10.000 de oameni au venit la cea de-a doua editie a manifestarii "Hora Bucovinei" initiata si organizata de Consiliului Judetean Suceava.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.