Social 25 Mai 2009 02:29
Comandantul Spitalului Militar Central vrea sa puna pe butuci singura sectie de endocrinologie si boli metabolice din sistemul medical militar, pentru a scapa de subordonatul care l-a infrant in justitie.
O patima bolnava da de furca Spitalului Militar Central din Bucuresti de cativa ani buni. Comandantul spitalului, generalul Ioan Sarbu, il sanctioneaza disciplinar cu regularitate pe seful sectiei de endocrinologie si boli metabolice, colonelul Aurelian Ranetti. Acesta din urma, cu aceeasi regularitate, ataca sanctiunile in instanta si obtine castig de cauza, hotararile definitive si irevocabile dovedind faptul ca nu au existat motivele invocate de comandantul spitalului in actele sale administrative. Una dintre aceste sanctiuni a fost anulata chiar de Directia Medicala din cadrul Ministerului Apararii. Ca sa rezolve definitiv problema, generalul Sarbu a decis sa fenteze justitia care i-a anulat deciziile si a propus superiorilor sai ierarhici desfiintarea intregii sectii de endocrinologie si boli metabolice din Spitalul Militar, pentru a-l lasa fara post pe Ranetti.


Sectia respectiva este singura cu acest profil din reteaua medicala a Armatei. Paradoxal, in acelasi spital s-a inregistrat anterior performanta crearii unei clinici de implantologie dentara, specialitatea comandantului, in care costul mediu al unui tratament ce presupune montarea de dinti si masele este de trei ori mai mare decat cel al unui caz rezolvat, de exemplu, de sectia de neurochirurgie.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.